Voltaire
Sinds eind vorig jaar kun je bij Voltaire zeven dagen op zeven terecht voor originele ontbijt-, brunch- en lunchgerechten. Je vindt er klassiekers zoals vleesbrood en balletjes in tomatensaus, maar ook Aziatische schotels en dieetgerechten onder goedkeuring van een voedingsdeskundige. Afhalen kan bij de prachtige traiteurstoog in marmer. Wie meer tijd heeft, vlijt zich neer in een van de stoelen in de zaal op het verdiep.
Praktische info: Georges Brugmannplein 3, 1050 Brussel. Open van maandag tot zondag: 8u – 20u.
Cocina
Voor een authentieke Dolce Vita-ervaring moet je bij Cocina zijn. In de Aperitivo & Pizzeria naast het Flageyplein staan cocktails en pizza centraal. Die worden trouwens bereid door een echte Napolitaanse pizzaiolo! Stap binnen, bestel een lekker glas wijn en doe er maar meteen een van hun aperitiefplankjes bij – dat zet meteen de toon voor jouw bellissimo Italiaanse avond!
Praktische informatie: Lesbroussartstraat 16, 1050 Elsene. Open van maandag tot vrijdag: 12u – 15 u (pizza) en van 19u – 00u (pizza & aperitief). Zaterdag en zondag: 19u – 00u.
SemSom
SemSom opende eind januari de deuren. Uitbater Dane Farran wil trouw blijven aan zijn Libanese roots door klassiekers uit deze rijke keuken te serveren. Maar dan met een eigentijdse twist. Het resultaat is hippe, pretentieloze Libanese streetfood in een gezellige atmosfeer. Denk: falafel, humus, taboulé, mannoush, …
Praktische info: Lesbroussartstraat 95, 1050 Brussel. Open van maandag tot zaterdag: 11u30 – 15u. Woensdag tot zaterdag: 18u – 22u.
Tekst: Sanne De Lee | Foto's Voltaire: Jon Verhoeft | Foto Cocina: Laura Lacourt