24u in Parijs: onze tips en adresjes

beeld vtwonen Beeld

Welke stad ademt meer romantiek uit dan Parijs? Wij trokken naar la ville de l’amour om een onvergetelijke trip uit te stippelen. Weg van de clichés à la Eiffeltoren en de Champs-Elysées, maar vol verrassingen. Oui chérie, on est à Paris!

Lees verder onder de advertentie

Transport

Met Izy, een lagekostentreinmaatschappij tussen Brussel en Parijs, geraak je voor geen geld op je bestemming. En dan bedoelen we letterlijk geen geld; tickets boek je al vanaf € 19. Magnifique!

beeld vtwonen Beeld

Slapen

Slapen doen we in The Hoxton Paris, in een 18e-eeuws pand dat gebouwd werd in opdracht van een adviseur van koning Louis XV. Een deel van het pand werd zelfs geklasseerd als monument historique.

Lees verder onder de advertentie

Het interieur van The Hoxton Paris is de perfecte mix tussen modern en historisch. De kamers op het gelijkvloers hebben hoge plafonds en prachtige, klassieke badkuipen, terwijl de kamers op de vierde verdieping dan weer uitkijken op de Eiffeltoren. Het hotel ligt centraal in het 2e arrondissement, vlakbij het Louvre. Je kan kiezen uit vier categorieën kamers: Shoebox, Cosy, Roomy en Biggy. Een Shoebox-kamer boek je vanaf € 99/nacht.

Praktisch
30 – 32, Rue du Sentier, 75002 Paris.
Meer info via www.thehoxton.com/paris

Cultuur

Musea zat in Parijs, maar welk kies je dan als je er maar 24u bent? Wij vinden Musée Rodin een echte aanrader. Je ziet er het werk van de Franse beeldhouwer en schilder Auguste Rodin. Ga zeker kijken naar het beeldhouwwerk ‘Baiser’ of ‘De Kus’. De passie spat eraf!

Lees verder onder de advertentie

Praktisch
77 Rue de Varenne, 75007 Paris
Meer info via www.musee-rodin.fr/en

beeld vtwonen Beeld

Culinair

Lunch – Polpo

We zijn in Parijs. Voor Valentijn. Qua romantiek kan dat al tellen. Maar we doen er graag nog een schepje bovenop. Met oesters, kreeft, en een glaasje bubbels. Romantischer kan niet, toch? Oh jawel, bij Polpo krijg je er nog een panoramisch zicht op de Seine bovenop.

Lees verder onder de advertentie

Polpo is een seafood restaurant aan de rand van Parijs met een verrassend tiki-achtig aandoend interieur. Rotan stoelen, tropische planten, linnen tafelkleden, plafondverlichting met stro. Het feelgood ontwerp is een creatie van interieurontwerpster Laura Gonzalez.
Oh, hadden we al gezegd dat Polpo een bootrestaurant is? Oh l’amour!

Praktisch
47, Quai Charles Pasqua, 92300 Levallois-Perret
Meer info via www.polpo-brasserie.fr

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Tussendoortje – A l’Étoile d’Or

A l’Étoile d’Or is de ouderwetse snoepwinkel van de 80-jarige Denise Acabo. Al 40 jaar probeert ze met haar snoepgoed het verschil te maken. Dat doet ze door bijvoorbeeld als enige in Parijs Bernachon-chocolade te verkopen.

In 2014 werd haar winkel vernield door een ontploffing. Met de hulp van buurtbewoners kon ze gelukkig opnieuw openen. Ja gelukkig, want winkeltjes zoals A l’Étoile d’Or zijn een rariteit. Stap zeker eens binnen in het schattige, authentieke interieur en scoor een doosje heerlijke chocolade.
Adres:

Praktisch
30 Rue Pierre Fontaine, 75009 Paris

Lees verder onder de advertentie

Diner

In dit artikel tipten we een gezellig en waanzinnig mooi pastarestaurant: Daroco.

Doen

De liefde van de man (en de vrouw) gaat door de maag. Ontdek Parijs samen van een andere kant tijdens een gourmetwandeling. Verschillende organisaties bieden dit aan. Onze favorieten: ‘A Journey in Paris‘, ‘La route des gourmets’, ‘Esprit chocolat’, ‘Paris Sweet Paris’ of ‘Promenade des sens’.

Tekst Isa Naeyaert

Lees verder onder de advertentie