Hotspots

Groen, gezellig en gezond: 10x de leukste plekken om te eten in een kas

Restaurant De Kas fotografie Rinze Vegelien en Kaan Sensoy
fotografie Rinze Vegelien en Kaan Sensoy
Leestijd 3 minuten
Lees verder onder de advertentie

Op z'n Utrechts

In het kasrestaurant van de Stadsjochies vind je de natuur in de stad. De telers zaaien en oogsten met liefde. De menukaart ligt in Utrecht nooit vast, want het is maar net wat de dag en de grond te bieden heeft.

Stadsjochies fotografie Adeline Mans
fotografie Adeline Mans
Stadsjochies fotografie Adeline Mans
fotografie Adeline Mans

From plant to plate

Bij Restaurant De Kas is het 's ochtends oogsten, 's middags eten. In het Amsterdamse Park Frankendael stond van origine een oude kas, waarop het restaurant herrees. Studio Piet Boon tekende het interieurontwerp.

Lees verder onder de advertentie
Restaurant De Kas fotografie Rinze Vegelien en Kaan Sensoy
fotografie Rinze Vegelien en Kaan Sensoy
Restaurant De Kas  fotografie Rinze Vegelien en Kaan Sensoy
fotografie Rinze Vegelien en Kaan Sensoy

Het dak op

Midden in het centrum van Haarlem, maar met wijds uitzicht vanaf het dak van een parkeergarage: De Dakkas is uniek in z'n soort. Hier is het uren turen over de daken van de stad. Extra lekker: de alcoholvrije drankkaart is groot.

De Dakkas vtwonen | fotografie Adeline Mans
vtwonen | fotografie Adeline Mans
Lees verder onder de advertentie

Een groen huis

Restaurant The Green House in Utrecht serveert gerechten waar biologische en veganistische opties een belangrijke rol spelen. De ingrediënten komen uit de regio Utrecht en zijn vaak van hun eigen Urban Farm. Of je nu komt voor een inspirerende zakelijke lunch of een stijlvol event op maat, The Green House biedt een groene oase waar voor iedereen plek is.

Theeleuten

In Theetuin Eemnes strijk je met een tapasplan en het eigen Brave Hendrik-bier neer bij de open haard. De sfeer is hier zo ongedwongen dat het voelt als thuiskomen. Ondertussen gaan de kinderen op avontuur.

Lees verder onder de advertentie
Theetuin Eemnes fotografie Adeline Mans
fotografie Adeline Mans
Theetuin Eemnes fotografie Adeline Mans
fotografie Adeline Mans

Oogsten, proeven en genieten

In een voormalige tuinderskas in Oostkapelle vind je Het Kaslokaal: een groene oase waar alles draait om vers uit eigen tuin. Achter de kas ligt een beschutte theetuin waar je in alle rust geniet van huisgemaakte limonade, een lokaal biertje of iets lekkers van het seizoensmenu. Terwijl de kinderen spelen in het houten huisje of schommelen tussen het groen, struin jij door de moestuin.

Lees verder onder de advertentie

Een stukje Frankrijk

Onder de rook van Rotterdam tref je een klein beetje Frankrijk voor de koffie, lunch, borrel en een diner. Het heet hier niet voor niks Café Clementine, want je zit tussen de fruitbomen waar de clementines aan groeien. Tel daar de witte tafellakens en bistrostoelen bij op en het is on-Hollands leuk in Barendrecht.

Op een eiland

De vuurtoren van Amsterdam kreeg een eigen eiland voor de deur van Durgerdam en de sluizen naar 't IJ. In de zomer is het spectaculair dineren in de kas op het bijzondere eiland. Door elk raam glinstert het water je tegemoet. Vanaf de Veemkade in Amsterdam vaar je in een uur naar Vuurtoreneiland, waar je van een uitgebreid diner geniet. Met een beetje geluk mag je een kijkje nemen in de kruip-door-sluip-doorgangen van de oude gebouwen op het eiland.

Lees verder onder de advertentie

Uit de buurt

Bij De Jongens Uit De Buurt klinkt het net zo gemoedelijk als het is. In de knusse kas aan het water is iedereen welkom. Extra leuk: op het Marenland ligt een speeltuin waar de kleinsten lekker kunnen ravotten. Zelf geniet je ondertussen van een goed belegde bol of die lekkere cocktail.

In de bostuin

Rechtstreeks van de boerderij op je bord, dat is het betere buitengevoel. Vanaf mei vind je bij Restaurant Pomponius een plek onder de beige schaduwdoeken met uitzicht op het bos. Dit pop-uprestaurant hoort bij bostuin Terra Wolde, waar je dus ook kunt blijven logeren, om maar even een idee te noemen. De chef kookt bijna alles op het open vuur, dat maakt die groene shakshuka nog smakelijker.

Lees verder onder de advertentie