Halleluja! Hal ideeën waar je u tegen zegt

Op de muur krijtverf Majestic Cloth met verftechniek Marrakech Walls per liter € 111,25, op plafond krijtverf Majestic Cloth per liter € 39,90 (pure-original.nl). Gestreepte bank, 140x40x45 cm (bxdxh) € 389,- (hkliving.nl). Gehaakte lamp, 125 cm lang € 340,- (elpelut.com). Mand met hengsels, 71×44 cm (hxØ) € 104,50, mand vaasmodel, 48×48 cm (hxØ) beide handgemaakt in Ghana (basket­beadsbasics.nl). Op de muur palmblad € 71,- (polspotten.nl). In de nis vaasje € 15,- (fermliving.com). Kandelaar van House Doctor € 39,90 (vtwonen.nl). Incabeeldje van Madam Stoltz € 6,25 (deens.nl). Beeld

De hal is de entree van je huis en zet de toon voor de rest van het interieur. Maar het is ook de plek waar we onze natte schoenen uittrekken, de kinderwagen stallen en pakketten voor de buren bewaren. Met onze hal ideeën wordt deze ruimte even functioneel als verwelkomend.

Lees verder onder de advertentie

Hal ideeën kleuren

Lichte kleuren zijn bij uitstek geschikt om een ruimte als de hal optisch wat te vergroten. Dat betekent niet dat je bent veroordeeld tot wit en al haar varianten. Neutrale kleuren en ook aardse tinten staan eveneens erg mooi en ruimtelijk en geven een warme, welkome sfeer. Houd rekening met het kleurpalet in de aangrenzende ruimtes en trek deze kleuren door in de gang.

Heb je een heel kleine hal, dan kun je met kleuren trucs toepassen die het optisch groter maken. Werk met een tweekleurig palet en schilder de lange zijde van de hal in een lichte kleur en de korte zijde(s) in een donkere kleur. Of maak een hoge lambrisering met een donkere kleur beneden en een lichte kleur boven. Schilder meubels in de hal in dezelfde kleur: ton-sur-ton geeft rust en met deze truc voorkom je dat meubels in een smalle doorgang rommelig ogen.

LEES OOK
Met deze tips maak je een mooie fotowand in de hal

Lees verder onder de advertentie

Welke kleur je ook kiest, een afneembare verf is van harte aan te bevelen in de hal. Er vindt immers dagelijks veel ‘verkeer’ plaats in deze ruimte en er zullen heel wat natte jassen en zanderige schoenen passeren.

Vloer in hal

Heeft je huis nog een ouderwetse granito vloer of tegels? Houden zo. Het is praktisch en weer helemaal van nu. Warmte voeg je toe met een royale droogloopmat in een contrasterende kleur, of je blijft bij de natuurlijke trend van aardse kleuren en kiest voor een stoere sisal mat.

Als je toe bent aan een nieuwe vloer, dan zul je met een houten vloer nooit de plank misslaan. Een opvallend patroon in de houten vloer, zoals een Hongaarse punt of visgraat, trekt de aandacht en kan er zo voor zorgen dat de ruimte groter aandoet. Ook de novilon vloer is geschikt. Deze vloeren zijn perfect voor vloerverwarming, geluiddempend, water-, kras en slijtvast en duurzaam.

Lees verder onder de advertentie

Wat zet je in de hal?

De hal is een plek van komen en gaan. Het is een doorloop en je wilt natuurlijk zo min mogelijk sta-in-de-weg. Hoe dan ook zijn er een aantal items die niet mogen ontbreken:

Spiegel

Nog één blik in de spiegel voordat je de deur uit sprint. Een spiegel is niet alleen handig, het maakt een smalle gang ook ruimtelijker. Hang er een statig pendant voor of monteer wandlampen aan weerszijden van de spiegel. Dan nog een plank eronder voor de sleutelbos, fietslampjes en een haarborstel voor die beslissende kam door je haardos.

Lees verder onder de advertentie

Nog één blik in de spiegel voordat je de deur uit sprint

Basic Beton in kleur Zinc, per emmer van 7 kg voor 7 à 8 m² € 274,- M.m.v. de weldaad (bank, wandkastje met spiegel, fles), six and sons (spiegel met houten lijst, schoenen), brechtje olsthoorn (kleine spiegel), combitex (kapstok), burbri antiek (witte koffer, leren bal, oude deur), restored (rugzak, bruin leren tasje), maisonnl (rieten tas met leren accenten, zonnebrilhouder) l’etoile (witte box met zwarte stipjes). opde wand vtwonen muurverf in kleur lead. Beeld

Garderobe

Lees verder onder de advertentie

Beperk de spullen in het zicht tot een minimum. Door alle items op te bergen, lijkt een smalle hal direct breder, simpelweg omdat je niet wordt afgeleid. Het allermooist is een gangkast met gesloten deuren (in dezelfde kleur geschilderd als de muur), maar als je het moet doen met een kapstok of een wand met wandhaken, hang daar dan alleen de jassen aan die jullie dagelijks gebruiken. Het voordeel van wandhaken is dat je daarmee de volledige hoogte van je plafond kan benutten.

LEES OOK
Een kapstok maak je gewoon zelf en in een handomdraai met deze diy

Manden en kisten

Lees verder onder de advertentie

Grote rotan manden zijn helemaal on trend en ideaal voor het opbergen van de kleinere modeaccessoires als sjaals, mutsen en wanten.

Zitje

Overweeg een poef (met opbergruimte erin), kruk of smalle bank in de hal. Het is een lieve, kleine toevoeging dat handig is en meteen een welkom gevoel oproept.

Lees verder onder de advertentie
Poef Soft Bubble en Soft Star van de vtwonen collectie  Beeld

Een zitplek roept een warm gevoel op

Schoenenrek

Lees verder onder de advertentie

Twee-in-één meubelen, zoals dit kastje van Basic Label, is een schoenenopberger en zitje in één. Dat is nou eens handig als je een kleine hal optimaal wilt benutten.

Decoratie

De eerste indruk telt en daarom heb je alle reden om aandacht te besteden aan decoratie in de hal. Met foto’s, schilderijen en andere kunst aan de muur maak je de entree van je woning uitnodigend en persoonlijk.

Lees verder onder de advertentie

Hallo mooie hal!

Bron: Beeld 1: vtwonen 10-2020 | styling Marianne Luning | fotografie Stan Koolen. Beeld 2: vtwonen 10-2017 | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans. Beeld 3: vtwonen 02-2022 | styling Marlies Does | fotografie Bart Brussee | productie Tanja Saarberg