Zo trek je dezelfde stijl in de eetkamer en keuken door

PVC Vloer Herringbone Sun Kissed, visgraat 76,5×15,3 cm dryback per m² € 44,95, 75×15 cm click per m² € 57,95. Ook in de kleuren Natural, Polar en Roasted. M.m.v. basiclabel.nl (eettafel, eetkamerstoelen en houten kruk van Woood), vtwonen.nl (grijze borden, schalen, kom, placemats, stenen pot met deksel, kruik met handvat, alles van Bloomingville), sissy-boy.com (grijze kan wit geverfd, houten schaal, rotan takken), hm.com (mand, linnen gordijn), paviljoennoord.com (groen wijnglas, groene waterglazen, houten bestek, groene glazen vaas, theedoek). Overig privébezit. Beeld

De eetkamer en keuken zijn soms aparte ruimtes, maar meestal lopen ze in elkaar over. Als dat laatste bij jou het geval is in huis, dan is het wel zo mooi als dezelfde stijl wordt doorgevoerd om zo eenheid en rust te creëren. Hoe je dat doet? Wij geven je een aantal praktische stylingtips.

Lees verder onder de advertentie

Basiskleuren

Eén manier om de eetkamer en keuken op elkaar aan te laten sluiten, is zorgen voor samensmelting van de basiselementen. In de keuken zijn dat de keukenkastjes en eventueel het aanrechtblad, in de eetkamer zijn dat de meubels. Als je ervoor zorgt dat de kleuren van de keuken, tafel en eetkamerstoelen matchen, dan voeg je de twee meteen samen. Om dit voor elkaar te krijgen kun je bijvoorbeeld de keukenkastjes schilderen of een nieuwe set stoelen aanschaffen.

LEES OOK
Keukenkastjes verven: doe het zelf met dit stappenplan

Materialen

Ook door dezelfde materialen te laten terugkomen in zowel de eetkamer als de keuken trek je de twee samen. Kies bijvoorbeeld voor een tafel van beukenhout en zet verschillende beuken accessoires zoals snijplanken op het aanrecht. Door deze slimme move wordt er eenheid gecreëerd.

Lees verder onder de advertentie

Dezelfde stijl

Inkoppertje, maar toch: houd dezelfde stijl aan. Natuurlijk mag er gemixt worden, maar als je de rust wilt behouden raden we je toch aan om te kiezen voor één stijl. Wat gaat het worden? Geen idee? Check dan welke interieurstijl bij jou past.

Shop items voor in de eetkamer en keuken…

Bron: beeld: vtwonen 06-2021 | Productie Tanja Saarberg | Styling Danielle Verheul | Fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie