Zo kun je in een kleine eethoek toch veel gasten kwijt

beeld vtwonen Beeld

Heb je weinig ruimte om echt groots uit te pakken qua eettafel? Dan hoef je niet meteen de droom van fijne diners met veel gasten uit je hoofd te zetten. Er zijn genoeg opties om ruimte te besparen, en toch de nodige gasten uit te nodigen voor een gezellig etentje. Dit zijn ideeën voor een kleine eethoek. 

Lees verder onder de advertentie

Met je rug tegen de muur

Als je ruimte wilt besparen in een kleine eethoek, is een bank tegen de muur de perfecte uitkomst. In combinatie met een rechthoekige eettafel neemt het veel minder ruimte in beslag dan een paar eetkamerstoelen, omdat je er als het ware in kunt ‘schuiven’. Maak de bank extra comfortabel met een paar mooie sierkussens en plaids, of ga voor één en al comfort met een eetkamerbank zoals deze van BePureHome.

Chateauwaardig

Heb je wel de ruimte in de lengte, maar niet in de breedte? Dan is een smalle eettafel een goede optie, met als inspiratie de Franse eettafels. Deze zijn vaak lang en smal, en zorgen voor een chateauwaardige look in huis. Het enige nadeel aan een smalle eettafel is dat je deze niet vol kan zetten met grote schalen of XXL borrelplanken. Een kleiner servies gebruiken is wél een optie. Dan maar vaker opscheppen!

LEES OOK
Waarom je nú roze eetkamerstoelen wilt hebben

Lees verder onder de advertentie

Een en al gezelligheid

Een ronde eettafel is één en al gezelligheid. Niet alleen omdat je er vaak meer mensen aan kwijt kunt. Je kunt elkaar goed aankijken en verstaan tijdens een gezellig etentje. In een kleine eethoek kan je kiezen voor een kleine ronde eettafel. Let daarbij goed op het onderstel, want als je er zoveel mogelijk stoelen aan wilt schuiven, moet er geen tafelpoot in de weg zitten. Daarnaast blijft een ronde tafel waarbij het onderstel in het midden is geplaatst, een veel compacter geheel met aangeschoven stoelen, zoals deze Grand Central eettafel.

LEES OOK
Waarom ook jij een ronde eettafel móet hebben

Uit onverwachte hoek

Veel gasten uitnodigen in een kleine eethoek? De uitschuiftafel biedt de uitkomst. Deze tafels tover je in een handomdraai om in een groter exemplaar, waar je meer mensen aan kwijt kunt. En ook weer terug, zodat-ie minder ruimte in beslag neemt.

Lees verder onder de advertentie

Met een paar klapstoelen heb je altijd ruimte voor onverwacht bezoek. En dan moet je niet denken aan de oncomfortabele klapstoel die je vaak terugvindt bij events. Stijlvol en praktisch zijn deze velvet vouwstoelen, of scoor een mooi houten exemplaar en maak ‘m af met een mooi sierkussen of ’n schapenvacht.

Voor in de eethoek…