Waarom je een eetkamerbank wilt in plaats van stoelen

beeld vtwonen Beeld

Je kunt natuurlijk uren het internet afstruinen naar dé perfecte eetkamerstoel of (als je het jezelf nog moeilijker maakt) de perfecte mix van eetkamerstoelen, maar wat dacht je van een eetkamerbank? Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan, toch? En daarnaast, zo’n bankje is minstens zo stijlvol.

Lees verder onder de advertentie

Minder zoekwerk

Eerlijk is eerlijk, verschillende eetkamerstoelen vinden die allemaal bij elkaar passen is lastiger en tijdrovender dan op zoek gaan naar één eetkamerbank. Daarnaast zijn er wat eetkamerstoelen betreft inmiddels zo ontelbaar veel keuzes, dat het niet gek is dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bij eetkamerbanken heb je een veel overzichtelijker beeld van alle modellen en varianten. Daarnaast worden er ook veel eettafels met bijpassende banken verkocht.

Lekker rustgevend

Drie verschillende stoelen maken je interieur drukker dan één enkele bank. Dus heb je al best een drukke eetkamer of keuken? Dan is een bank in plaats van eetkamerstoelen ook helemaal geen gek idee.

LEES OOK
Met deze tips blijft de keuken áltijd opgeruimd

Lees verder onder de advertentie

Makkelijker met schoonmaken

Natuurlijk is stijl belangrijk, maar in sommige gevallen mag je interieur ook best praktisch zijn. Met een eetkamerbank is dat zo gefixt. Een bank bestaat uit minder hoeken dan drie stoelen, dus hij is ook een stuk makkelijker schoon te maken. Daarnaast schuif je een bank in één beweging aan de kant als je moet stofzuigen.

LEES OOK
De grote voorjaarschoonmaak in 1 dag

Altijd een extra plek

En last but not least: opschuiven gaat een stuk makkelijker op een eetkamerbank dan met losse stoelen. Daarnaast moet je met eetkamerstoelen voor een extra persoon ook altijd een extra stoel in huis hebben. Bij een bank kun je als het zo uitkomt altijd een extra persoon kwijt. Met een bank in plaats van stoelen is er bij jou altijd plek voor die vriend of vriendin die gezellig blijft eten.

Lees verder onder de advertentie

Shop de perfecte eetkamerbank…

Bron: Productie Kim van Rossenberg | Uitvoering Richard van Meerveld | Fotografie Ernie Enkelaar