Deze kerst toch uit eten… Maar dan in je eigen eetkamer

Je eetkamer stylen op zo’n manier dat het net lijkt alsof je in het restaurant zit. Hoe doe je dat? Simpel. In de meeste restaurants komen vaak dezelfde elementen samen die zorgen voor dat luxe ‘avondje uit’ gevoel. Dat kan ook gewoon thuis met deze simpele tips.

Eten aan een groene en roze gedekte tafel

De juiste verlichting

Het begint allemaal met de juiste basis. En die basis zit voor een groot deel in de verlichting van de ruimte. Het eerste sleutelwoord: kaarsen. Dit zijn een paar stijlvolle opties. Kies daarnaast voor een mooie hanglamp boven de eettafel. Het is belangrijk om de juiste lichtbron te kiezen. Let daarbij vooral op de kleurtemperatuur. In de meeste restaurants komt die niet boven de 2700 Kelvin, wat een gezellige warme gloed oplevert. Tip: met dimbaar licht zit je altijd goed, omdat je de lichtsterkte dan zelf kunt instellen.

Met meubels de eetkamer stylen

Een paar decoratieve items die je vaak terugvindt in restaurants zijn bijvoorbeeld wijnrekken en dienbladen. Maar ook in de tafeldekking gaan ze net iets verder dan je waarschijnlijk zelf zou doen. Mooie wijnglazen, een stijlvol tafelkleed en servetringen… Het hoort allemaal bij de restaurant-look.

Betrek de keuken bij de eetkamer

Een bar of open keuken is eigenlijk onlosmakelijk verbonden met de ruimte waar gedineerd wordt. Tenminste, in restaurants. Probeer dit thuis ook zo in te delen. Style daarnaast het keukenblad mooi af, zodat deze gezien mag worden. Heb je ook een keukeneiland? Tover deze om tot bar. Zet de mooiste glazen neer en zet die cocktailshaker ook alvast klaar.

nog meer: Eetkamer