Aan tafel! De leukste ideeën voor Pasen

Het is bijna Pasen en daar past, ondanks deze rare tijden, een paasontbijt of – brunch bij. Een mooi moment om de tafel sfeervol te dekken met je mooiste servies. Wij geven je alvast wat ideeën die net even anders zijn.

vtwonen 12-2012 | gedekte tafel met roze linnen stof
Tafel, zetel (Combitex). Flesvaas (De Weldaad). Koperen kandelaar klein, middel en groot (&Klevering). Koperkleurige schaal (Nijhof). Roze aardewerk servies van Mateus (Zwaanzinnig). Metalen vintage stoelen Fibrocit (Vivre). Kaarsen (Maison NL). Kerststerren in olijftakken (La Vie Bohème). Transparante roze linnen stof Silene met glinstertjes 296 cm breed, oudroze linnen stof Shuttonhouse 296 cm breed (Chivasso).

Pasteltinten

Bij Pasen denk je misschien aan bontgekleurde tafelkleden en paastakken met eitjes, maar dat hoeft helemaal niet. Maak mooie combinaties met pasteltinten, zoals oudroze en lichtblauw. Voor een romantisch effect zorg je voor grote tafelkleden. Drapeer het kleed ruim over de tafel voor een luxe effect.

vtwonen 01-2014 | serveerkast met flessen en glazen in pastelkleuren, pasen
vtwonen 12-2012 | pasen menu met diy en pastelkleuren
Kaart, ijzerdraad op klosje, koperverf (Vlieger). Koperkleurig bord (Nijhof). Servet Vence (Libeco). Donkergroene beker (Restored). Klein kommetje van Mateus (Zwaanzinnig).

MEER PASEN:
Zo maak je ook thuis van pasen een feestje

Serveerwagen

Prijken met je servies hoeft niet alleen op tafel. Op deze serveerwagen stal je je mooiste stukken uit en ook het eten en drinken rijd je gemakkelijk van en naar de feesttafel.

Origineel Menu

Een menukaart hoort echt niet alleen bij het kerstdiner, ook de paasbrunch wordt extra bijzonder door een mooie menukaart. Alle lekkernijen zijn het waard om te beschrijven. Dit feestelijke menu maak je helemaal zelf met wat glitter papier en een schaar. Een kind kan de was doen!

vtwonen 01-2010 | rustige paastafel met blauw tafelkleed
vtwonen 12-2013 | opgemaakt feestelijk bord met aardetinten pasen
Vintage tafelkleed (Laura Dols). Servies klein bordje, servies groot bord, bloem van aardewerk (Pottenbakkerij Anouk). Servet La Fabbrica del Lino in kleur poeder (Fich Home). Bestek (Jolandelijk). Textielverf (Vlieger).

Dip-dye tafelkleed

Wil je een uniek tafelkleed? Maak hem zelf! Dit dip-dye tafelkleed leent zicht perfect voor Pasen. Hoe je ‘m maakt? Met een mengsel in een teiltje van textielverf, zout, en water. Leg het tafelkleed in het teiltje, en trek de stof steeds iets verder omhoog. Pas de kleur van het tafelkleed aan op de kleur van je servies en het geheel is helemaal af.

Bestekpakket

Zelfs van het bestek kun je een feestje maken. Maak er bijvoorbeeld een pakketje van met een mooi lint. Voor een leuke lente-touch steek je er een bloemetje tussen.

MEER PASEN:
In 30 minuten een stijlvolle paastafel: bekijk de video

Op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk eens bij inspiratie op onze website of shop onze paasfavorieten in de vtwonen shop! En heb je onze Pinterestborden weleens bekeken?

nog meer: Eetkamer