Vegua: een vissenkom die groente kweekt

De Vegua is een eco-vriendelijk product waarin voedsel gekweekt wordt zoals kruiden en groenteplantjes. Tegelijkertijd is het ook gewoon een vissenkom. De Vegua was te bezichtigen tijdens de Dutch Design Week.

Vegua

Werkwijze

Doordat de vissen rondzwemmen in de kom, wordt er water omhoog gepompt. Hierdoor kunnen de planten en hydrokorrels die bovenin de kom zitten voedingstoffen opnemen. Andersom zorgen de planten ervoor dat het water schoon blijft. Op die manier krijgen de vissen genoeg zuurstof en wordt het water gefilterd. Er blijft dus ook geen vuil in de kom zitten.

Concept

Tijdens de Dutch Design Week spraken wij met één van de vertegenwoordigers en vroegen we hoe ze op dit idee zijn gekomen. “In Australië gebruiken ze dit systeem al op heel grote schaal. Daar hebben ze grote boerderijen waar ze allerlei groente verbouwen dankzij dit systeem. In plaats van vissen gebruiken ze kooikarpers. Op de boerderijen worden op grote schaal zowel kooikarpers gekweekt als groente verbouwd. Aangezien dit product op een veel kleinere schaal is, hebben wij gewoon vissen in de kom. Ook is het voornamelijk bedoeld om kruiden en kleine groente- of fruitplantjes in te verbouwen.”

Wil je meer informatie over Vegua? Kijk op de website: www.myvegua.com

Bron: Vegua

nog meer: Duurzaam