Een duurzaam interieur

beeld vtwonen Beeld

Een duurzaam interieur krijg je op verschillende manieren voor elkaar. Kijk eens met een andere blik naar wat er al in huis staat en geef je tafel, stoelen of andere meubels een tweede leven. Of kies voor nieuwe, duurzaam geproduceerde producten en accessoires. 

Lees verder onder de advertentie

Recyclen

Wil je jouw oude meubels een lik verf geven, koop dan een watergedragen verf in plaats van verf op terpentine basis. Het merk Carte Colori heeft verf die bestaat uit 100% mineralen en is hiermee de meest duurzame verf. Je geeft je meubels in een middag een andere look en ze zien er weer uit als nieuw. Kapotte meubels hoeven geen doorn in het oog meer te zijn. Repareer ze of gebruik ze als ander meubelstuk.

Marktplaats

Ben je wel klaar met een aantal meubels in huis? Dan zijn tweedehands spullen een goede en betaalbare oplossing voor een duurzaam interieur. De bekendste plek om online te kopen (en je eigen meubels te verkopen!) is natuurlijk Marktplaats. Laat je niet weerhouden door het enorme aanbod, maar probeer gericht te zoeken door gebruik te maken van goede zoekwoorden. Kijk voor tips ook even op de blog van Jeske Weel. Zij scoorde 80% van haar mooie interieur op Marktplaats. Ook op rommelmarkten zoals de maandelijkse IJhallen in Amsterdam kun je fijne items scoren. En op allesbrocante.nl vind je een overzicht van brocante markten.

Duurzaam interieur

Je ziet steeds meer meubels van gerecycled papier, karton of bamboe voor een duurzaam interieur. Deze producten zijn ecologisch verantwoord én hip. Way Basics maakt meubels van gerecycled papier, je ontvangt een bouwpakket waarmee je je eigen meubel in elkaar kunt zetten. Je plakt de boards aan elkaar met sterke tape en klaar. Voor duurzame meubels met een mooi verhaal moet je zijn bij Oxgut, een bedrijf gevestigd in Californië. Met oude brandweerslangen hebben zij stoelen, deurmatten en andere producten gemaakt. Stoere meubels met een heldenverleden!

Lees verder onder de advertentie