Duurzaam stijlvol: zo tover je een kerstkrans om tot paaskrans

Handgemaakte ronde cirkel met houten blokken Namika inclusief gedroogde bloemen € 99,- (woodchuck.nl). Beeld ® Ernie Enkelaar
Beeld ® Ernie Enkelaar

Pasen staat voor de deur. Met het oog op interieur speelt bij deze feestdag het stijlen van de paastafel en het decoreren van je huis een grote rol. Wil je het ditmaal duurzaam aanpakken? Haal dan geen nieuwe items in huis, maar tover een oude kerstkrans om tot paaskrans!

Lees verder onder de advertentie

De groei van duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Dat zien we al jaren in een stijgende populariteit van vintage meubels en accessoires. Maar ook bij het gebruik van duurzame materialen bij het produceren van nieuwe meubels. Maar ook met het oog op decoratie wordt er steeds meer aandacht aan de planeet geschonken.

Tweede leven

Terwijl je normaliter misschien ieder jaar de winkels indook op jacht naar de leukste servetten, papieren decoraties en ander leuks om je paastafel en huis mee te versieren, kun je het dit jaar ook over een andere boeg gooien. Een duurzamere boeg om precies te zijn. Hoe? Door items die je al hebt een tweede leven in te blazen – of op creatieve wijze een andere functie te geven.

LEES OOK
Van paasdecoratie tot feestelijk ontbijt: alles in huis voor een vrolijke paastafel

Lees verder onder de advertentie

Kerstkrans omdopen tot paaskrans

Hangt er bijvoorbeeld aan jouw deur nog steeds een kerstkrans, of heb je een variant van kunstgroen die je ieder jaar weer tevoorschijn haalt met kerst? Dan zit je gebakken deze Pasen. Want je kunt deze krans namelijk heel gemakkelijk als pááskrans omdopen. Da’s goed voor het milieu, en voor je portemonnee.

Versieren

Zo doe je dat: versier de groene krans bijvoorbeeld met paaseitjes, veren en gele linten voor een traditionele look. Liever een uniekere uitstraling met artistieke twist? Gebruik dan gedroogd fruit, of bijvoorbeeld bloemen in gele en witte tinten. Maak het geheel af door de kleuren uit de krans door te voeren in de accessoires op tafel, zoals servetten, een tafelloper of een grote bos bloemen.

Duurzamere accessoires

Accessoires zelf zijn ook duurzamer in huis te halen. Vervang een paastak uit de winkel bijvoorbeeld gewoon door een mooie tak die je vindt in de natuur. En in plaats van papieren tafellopers kun je kleurrijke theedoeken of stoffen servetten neerleggen, of een mooi stoffen tafelkleed het woord laten doen. Nog een leuk idee: zet als duurzaam centerpiece een dienblad vol moois in het midden van de tafel, voor een uniek en persoonlijk tintje aan je tafel.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
5 tips voor een vrolijk Pasen thuis

Meer tips voor een vrolijk pasen

beeld vtwonen Beeld

Inrichting-styling Aan tafel! De leukste ideeën voor Pasen

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

styling In 30 minuten een stijlvolle paastafel: bekijk de video

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

diy De mooiste paasdecoratie maak je zelf

beeld vtwonen Beeld

bloggers Drie haalbare DIY-ideeën voor Pasen

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen & designbeurs 2019 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Ernie Enkelaar.