Duurzaam stijlvol: zo tover je een kerstkrans om tot paaskrans

Pasen staat voor de deur. Met het oog op interieur speelt bij deze feestdag het stijlen van de paastafel en het decoreren van je huis een grote rol. Wil je het ditmaal duurzaam aanpakken? Haal dan geen nieuwe items in huis, maar tover een oude kerstkrans om tot paaskrans!

Duurzaam pasen paaskrans vtwonen
Handgemaakte ronde cirkel met houten blokken Namika inclusief gedroogde bloemen € 99,- (woodchuck.nl).

De groei van duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Dat zien we al jaren in een stijgende populariteit van vintage meubels en accessoires. Maar ook bij het gebruik van duurzame materialen bij het produceren van nieuwe meubels. Maar ook met het oog op decoratie wordt er steeds meer aandacht aan de planeet geschonken.

Tweede leven

Terwijl je normaliter misschien ieder jaar de winkels indook op jacht naar de leukste servetten, papieren decoraties en ander leuks om je paastafel en huis mee te versieren, kun je het dit jaar ook over een andere boeg gooien. Een duurzamere boeg om precies te zijn. Hoe? Door items die je al hebt een tweede leven in te blazen – of op creatieve wijze een andere functie te geven.

LEES OOK
Van paasdecoratie tot feestelijk ontbijt: alles in huis voor een vrolijke paastafel

Kerstkrans omdopen tot paaskrans

Hangt er bijvoorbeeld aan jouw deur nog steeds een kerstkrans, of heb je een variant van kunstgroen die je ieder jaar weer tevoorschijn haalt met kerst? Dan zit je gebakken deze Pasen. Want je kunt deze krans namelijk heel gemakkelijk als pááskrans omdopen. Da’s goed voor het milieu, en voor je portemonnee.

Versieren

Zo doe je dat: versier de groene krans bijvoorbeeld met paaseitjes, veren en gele linten voor een traditionele look. Liever een uniekere uitstraling met artistieke twist? Gebruik dan gedroogd fruit, of bijvoorbeeld bloemen in gele en witte tinten. Maak het geheel af door de kleuren uit de krans door te voeren in de accessoires op tafel, zoals servetten, een tafelloper of een grote bos bloemen.

Duurzamere accessoires

Accessoires zelf zijn ook duurzamer in huis te halen. Vervang een paastak uit de winkel bijvoorbeeld gewoon door een mooie tak die je vindt in de natuur. En in plaats van papieren tafellopers kun je kleurrijke theedoeken of stoffen servetten neerleggen, of een mooi stoffen tafelkleed het woord laten doen. Nog een leuk idee: zet als duurzaam centerpiece een dienblad vol moois in het midden van de tafel, voor een uniek en persoonlijk tintje aan je tafel.

LEES OOK
5 tips voor een vrolijk Pasen thuis

nog meer: Duurzaam