Dit is hoeveel in bad gaan je per keer kost

Wandtegels Ornamenta Manifesto, 60x60 cm per m² € 145,- 
(intercodam.com). Bad bekleed met buffelleer € 4895,-, kraan prijs op aanvraag (filiaal4.nl). Bijzettafel € 445,-
(kasstoor.nl). Marmeren tissuehouder Aquanova € 37,90, handdoekrek Aquanova € 139,90, witte wafel­handdoek van Hay € 16,20, grijze wafelhanddoek van Marco Polo € 14,95, grijs gestreepte handdoek van Blomus € 7,50 (vtwonen.nl). Houten dienblad € 75,-, glazen opberger € 23,- 
(bolia.com). Karaf met glas € 37,90 (letoile.store). Overig privébezit.  Beeld JA | vtwonen 13-2020 | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld JA | vtwonen 13-2020 | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans

Als het buiten koud is, is het extra lekker om – lang – op te warmen onder een dampende douche of in een behaaglijk bad. Aan de andere kant is het niet heel fijn voor het milieu en vooral je portemonnee. We willen je ontspanning niet bederven, maar toch is het met de huidige energieprijzen goed om te weten: hoeveel geld kost het je precies om in bad te gaan?

Lees verder onder de advertentie

Hoeveel kost in bad gaan?

In een vol bad gaat zo’n 120 liter water. Met een gasboiler is je bad vullen wat goedkoper dan met een elektrische boiler. Afhankelijk daarvan, kost het nemen van een bad je gemiddeld € 1,13 of € 1,67 per keer. Neem je wekelijks een bad, dan kan dit bedrag op jaarbasis uitkomen op zo’n € 80. Heb je een gezin van vier personen waarin iedereen dit doet, dan ben je dus zo € 320 daaraan kwijt.

Besparen op badderen en douchen

Wil je de rekening aan het eind van het jaar binnen de perken houden, dan maakt douchen een verschil. Een douche kost je gemiddeld per keer € 0,52 met een gasboiler en € 0,70 met een elektrische boiler. Minder dan de helft in vergelijking met een bad nemen, dus. En dan geldt alsnog: hoe warmer je badwater of douchewater is, hoe meer energie je verbruikt en hoe duurder het wordt.

Je las een artikel van Libelle. Libelle.nl is dé website voor alles wat vrouwen willen weten van persoonlijke verhalen tot handige lifehacks. Van entertainment tot koninklijk nieuws.

Lees verder onder de advertentie

Lees hier meer over de artikelen van andere titels op vtwonen.be.