De Kledingbibliotheek

We houden van leuke, duurzame en vooral unieke initiatieven! En De Kledingbibliotheek in Utrecht is er zo één. Mocht je altijd hebben gedacht dat je alleen voor boeken bij de bieb terecht kunt dan heb je het mis.

kledingbibliotheek

De Kledingbibliotheek

De Kledingbibliotheek is opgericht door drie vriendinnen met een voorliefde voor kleding ruilen en moet je zien als een enorme kledingkast waar je originele tweedehands of designerkleding kunt lenen voor een klein bedrag per maand. Goed nieuws, want zo hoef je geen bakken met geld meer uit te geven aan nieuwe kleding en draag tóch elke keer wat ‘nieuws’. Het leensysteem is simpel en vrijwel identiek als dat van de boeken bieb: kleding lenen, dragen en terugbrengen.

Hoe werkt het?

  1. Sluit een abonnement af
    Voor een klein bedrag per maand kun je elke maand opnieuw een aantal leuke kledingstukken lenen. Bindingsangst? Geen probleem. Je kunt ook een strippenkaart nemen: voor dat ene feestje, die date of gewoon omdat je niet zo vaak in Utrecht bent.
  2. Kies leuke kleding uit
    De basics heb je thuis, de rest vind je in de uitgebreide collectie bij De Kledingbibliotheek. De kledingstukken zijn allemaal vervaardigd van tweedehands kleding. Jonge designers uit Utrecht toveren 600 kilo tweedehands kleding van Humana om tot compleet nieuwe kledingstukken.
  3. Lever de kleding na een paar weken weer in en kies nieuwe
    Door met elkaar te delen, creëert de kleding bieb een plek om duurzaam te ‘shoppen’. Alle kleding wordt bij terugkomst gewassen, zodat iedereen er zeker van kan zijn dat de kledingstukken altijd schoon zijn en weer fris en fruitig ruiken.

De plannen zijn gesmeed en worden tot uitvoering gebracht, maar helaas moeten we nog even wachten tot De Kledingbibliotheek officieel haar deuren opent. Ben je wel nieuwsgierig geworden en blijf je graag op de hoogte? Houd dan de Facebookpagina en de Twitterpagina in de gaten!

Bron beeld: De Kledingbibliotheek

nog meer: Duurzaam