Bouwen met BB Bricks

Wie heeft er niet mee gespeeld: Lego. Ieder huishouden heeft nog wel een doos op zolder staan. BB Bricks is een uitvinding van Bas Luiting en is gebaseerd op dit nostalgische speelgoed. Je maakt van de BB Bricks alles wat je zelf wilt en het is nog duurzaam ook. Op de Dutch Design Week waren wat voorbeelden te zien.

headerbricks

bricks

BB Bricks

De blokken van BB Bricks zien eruit als Lego, alleen is de constructie van binnen iets anders. “Omdat je met BB Bricks grote dingen kunt bouwen, moest het van binnen een goede constructie hebben. Dat heeft best een tijd geduurd voordat we de juiste hadden gevonden,” vertelt Liliane Luiting, de vrouw van Bas Luiting op de Dutch Design Week. “We hebben ontzettend veel geprobeerd. We hebben nagedacht over de grootte van de blokken en de onderlinge krachten zodat de blokken sterk genoeg zijn. We hebben de demo’s geprint op onze 3D printer thuis. Dat heeft meer dan een jaar geduurd.”

Uiteindelijk is het gelukt om de beste constructie voor de BB Bricks te maken. Deze worden nu in grote hoeveelheden geproduceerd in een Nederlandse spuitgieterij.

Gerecycled plastic

De BB Bricks zijn erg duurzaam om mee te werken. Door ze op te stapelen maak je zelf gemakkelijk een muurtje, stoel of tafel. “Doordat je de BB Bricks opstapelt, maak je geen gebruik van lijm of andere troep die je ertussen verwerkt. De BB Bricks zijn dus heel schoon. Daarnaast worden ze gemaakt van gerecycled plastic, en geven we afval een tweede leven,” aldus Luiting.

De BB Bricks zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Het is zelfs mogelijk om een LED verlichting in een steen te verwerken, waardoor je een lampeffect creëert. Lees meer over de bijzondere BB Bricks op hun website. Hier vind je ook een platform waar je je eigen creaties met de BB Bricks kunt uploaden en delen met gebruikers over de hele wereld!

nog meer: Duurzaam