Zelf thee maken met deze bloemen en kruiden

beeld vtwonen Beeld

Er zijn tegenwoordig talloze theemerken die de lekkerste smaken verkopen, maar je kunt ook zelf aan de slag met bloemen en kruiden. Elke soort heeft zijn eigen werking en daarmee een effect op hoe je je voelt. Van opwekkende thee in de ochtend tot een kalmerende in de avond.

Lees verder onder de advertentie

Lavendel

Lavendel geeft een rustgevende geur af en werkt ook helend voor ons lichaam en geest. Zelf thee maken van lavendel is niet moeilijk. Pluk of snijd lavendeltakken af en droog de bloemen net zo lang tot ze van de steel afvallen. Haal de paarse bloemetjes van de tak en doe ze in een zakje of thee-ei. Laat vijf minuten trekken en drinken maar!

Hebben: fijn servies van vtwonen

Tijm

Als je het over gezonde thee hebt, kan tijm niet in het rijtje ontbreken. Thijm heeft een anti-bacteriële werking en is bijvoorbeeld fijn bij een keelontsteking of verkoudheid. Doe twee takjes gedroogde tijm uit eigen tuin in een glas en voeg daar honing en sinaasappel aan toe voor een zachte smaak. Tijmthee kun je het beste drinken voordat je gaat slapen.

Lees verder onder de advertentie

Kamille

Als je een moeilijke slaper bent, is het drinken van een kop kamillethee een aanrader. Misselijk? Dan kan kamille de buik kalmeren. Je kunt van mei tot en met september zelf kamille plukken. Je kunt kamille zowel gedroogd als vers gebruiken voor thee. Voor verse kamillethee heb je wel meer bloemen nodig dan gedroogde. Lekker met honing!

Theedrinken in stijl…