Zelf een bed maken: 8 ideeën op een rij

beeld vtwonen Beeld

Niets ligt lekkerder dan je eigen bed met je eigen kussen en je eigen dekens. Maar wat als je dan ook nog eens zelf geploeterd hebt voor die sponde? Dan moet-ie bijna wel nóg lekkerder liggen! Steek die handen maar eens flink uit de mouwen om vervolgens heerlijk te kunnen gaan liggen. Je leest hier hoe je zelf een bed kunt maken. 

Lees verder onder de advertentie

Om bij weg te dromen

Toe aan een nieuw bed? Dat maak je gewoon zelf, met dit superontwerp van vtwonen klusduo Kim & Richard. Met die brede rand heb je geen nachtkastje(s) nodig; er is plek zat voor bedlamp, boek en bril. Daardoor oogt de slaapkamer heerlijk rustig.

LEES OOK
Slaap lekker! DIY’s voor de slaapkamer

Makkelijk gemaakt

Pallets zijn voor een prikkie te koop of gewoon op straat te vinden. Gelukkig maar, want meubels van pallets zijn nog steeds populair. Je hebt weinig nodig om er een eettafel, loungebank óf bed van te maken. Om precies te zijn: een zaag, wat schroeven, een schuurmachine, wieltjes, grondverf en lak. Dus ga nu aan de slag met deze leuke zelfmakers met pallets!

Lees verder onder de advertentie

Extra opbergruimte

Extra opbergruimte in de slaapkamer is super handig. Een bed met opbergruimte is goed zelf te maken. Een breed uitgemeten bedpodium geeft een grootse indruk en in de lades onder het bed kun je veel spullen kwijt. Met deze zelfmaker kun je het bed maken.

Voor de kleintjes

Naar bed, naar bed… maar eerst nog wat opbergen. Knuffels en boeken kunnen mooi in het zicht aan het hoofdeinde, kleding erachter en overig los spul in de lades met dit DIY kinderbed met kast.

Slapen in een houten huisje

Met zo’n houten bedombouw wordt een gewoon kinderbed met houten huisje een echte eyecatcher. Dat maakt de kinderkamer meteen uniek. Toegegeven: dit idee is er een voor de gevorderde klusser. Of zoek iemand die hem voor jouw kind maakt! Zo maak je het kinderbed met houten huisje zelf.

Lees verder onder de advertentie

Romantisch tintje

Het is waarschijnlijk een langgekoesterde kinderwens van velen: in slaap vallen onder een hemel van golvende doeken. Gelukkig ben je voor zo’n dromerig onderkomen nooit te oud. Een hemelbed geeft de slaapkamer een romantische uitstraling en een geborgen sfeer. Met deze ideeën kun je een hemelbed maken.

Extra touch

Je slaapkamer krijgt een compleet andere sfeer met een bijpassend hoofdbord voor je bed. Hier hoef je dus echt geen nieuw bed voor aan te schaffen. Je kunt natuurlijk een hoofdbord kopen, maar je kunt er ook voor kiezen er zelf eenvoudig een te maken met deze DIY. We zetten een aantal ideeën voor je op rij.

LEES OOK
Een hoofdbord in de slaapkamer: onze favorieten voor elke stijl

Lees verder onder de advertentie

De hele dag in bed

Hangen, zitten, liggen… Dit daybed is overal voor te porren en voelt zich buiten net zo thuis als binnen. Hij is voorzien van een standaardmatras en een tafeltje voor spullen die je bij de hand wilt hebben. Gemak dient de mens!

Zelf een bed maken of kopen…

Bron: vtwonen 05-2019 | Productie & styling Kim van Rossenberg | Uitvoering Richard van Meerveld | Fotograaf Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie