Stoere hoogslaper voor de kids

Welk kind wil er nou niet slapen in zo’n stoere hoogslaper! Dit exemplaar maak je zelf met behulp van onderstaand stappenplan. En hoe groot of klein de kinderkamer ook is, dit bed is aanpasbaar aan je eigen situatie.

hoogslaper

hoogslaper

Werkwijze

Stap 1
Bevestig 1 lange bint horizontaal op de achterwand. Doe dat op één meter van de grond. Je kunt deze bevestigen met lange schroeven en pluggen, geschikt voor het soort muur waar het bed tegenaan komt. Vraag hierover advies bij de ijzerhandel.

Stap 2
Bevestig 2 kortere binten horizontaal aan de zijwanden. Ook een meter van de grond, zodat deze aansluiten op de balk aan de achterwand.

Stap 3
Bevestig 1 lange bint horizontaal aan de voorkant, waar je hem tegen de zijbalken schroeft.

Stap 4
Bevestig ook één bint aan de voorzijde op het plafond en één aan de voorzijde op de vloer. Vraag voor de juiste bevestigingsmiddel van de bint op de vloer en het plafond ook advies bij de bouwmarkt of ijzerhandel.

Stap 5
Plaats vanaf de horizontale bint op 1 meter van de grond, verticale balken van de bint naar de vloer toe. Doe dit op de hoeken en in het midden. In totaal 6 verticale binten dus.

Stap 6
Plaats aan de voorzijde latjes van vurenhout, van het plafond tot aan de grond. Doe dit in het midden (op de helft) van het bed, en op de plek waar de scharnieren van de deurtjes moeten komen. In het totaal heb je dan 6 verticale vuren latten. Plaats ook vier latjes horizontaal van muur tot muur. Dit op de hoogte van de bovenste bint, waar de bovenkant van het bovenste deurtje moet komen, de middelste bint en de onderste bint.

Stap 7
De lattenboden kun je maken van kleinere vuren latjes, die je van de ene bint naar de andere legt en vast schroeft. Hierop kun je een matras op maat laten maken van polyether.

Stap 8
Voor het rond om aftimmeren van het bed gebruik je geschaafde vuren latten. Deze kun je op maat laten zagen, en aan de voorzijde op alle horizontale delen vast schroeven.

Stap 9
De deurtjes maak je van 3 ½ lat, die je met twee horizontale latten aan elkaar verbindt. Je kunt de deurtjes vast zetten met een hengscharnier, dat ziet er stoer uit en valt niet weg in het geheel. Als slot kun je gebruik maken van een poort schuifslot.

nog meer: diy