Stempelen op de muur

Op de petrolkleurige muur is met een zelfgemaakte stempel van schuimrubber en muurverf een ruitdessin op de muur gestempeld. Juist het onregelmatige en imperfecte van het dessin maakt het bijzonder. Zo kun jij ook stempelen op de muur.

stempelen op de muur

Werkkast € 495,-, glazen fles groot € 90,-, apothekersfles € 35,- (Brût Amsterdam). Houten vogels per stuk vanaf € 56,- (Affaire d’Eau). Platte groene fles € 25,- (Van Dijk & Ko). Kleur: Pure &  Original Classico muurverf kleur Country Blue en Mud beide per liter vanaf € 36,30 (De Ru). Afbeelding op canvas prijs op aanvraag (Repros).

Nodig

  • stuk schuimrubber van ongeveer A3 formaat
  • stanleymes
  • liniaal
  • schuimverfroller
  • muurverf
  • verfbakje

Werkwijze stempelen op de muur

  1. Trek met het mes langs een liniaal steeds twee evenwijdige rechte lijnen met een tussenruimte van ongeveer 0,5 cm in het schuimrubber. Zorg ervoor dat je niet te diep in het schuim snijdt, en snijd daarna met het mesje het schuim tussen de twee lijnen weg. Herhaal dit diverse keren verticaal en horizontaal zodat er een ruitmotief ontstaat.
  2. Doe de muurverf in een verfbakje en rol de verf niet te dik op de schuimstempel, test de eerste keer de stempel op een stukpapier, dan weet je of het effect van de stempel mooi is. En of de verf er dik genoeg of juist te dik erop zit.
  3. Nu kun je de stempel steeds opnieuw met verf in rollen en op de muur stempelen, tot dat de muur helemaal gedessineerd is.
nog meer: diy