Robot pop

Voor de stoere meisjes onder ons! Een pop in de vorm van een robot. Maak hem nu zelf!

speelgoed

Hoogte

± 27 cm

Algemeen

Print de patronen op ware grootte en knip ze uit. Maak bij patronen die elkaar overlappen meerdere prints, zodat alle delen apart uitgeknipt kunnen worden. Plak patronen die uit 2 delen bestaan volgens de tekens bij de aansluitlijnen aan elkaar. Knip daarna de patronen uit de stof met rondom 1 cm naad, tenzij anders vermeld. Leg voor het stikken van de naden de delen met de goede kanten op elkaar en stik met 1 cm naad. Knip na het stikken de naden korter af, bij de hoekjes schuin weg en bij rondingen en inhammen voorzichtig tot vlak voor het stiksel in.

Dit heb je nodig

  • lapje gebloemde gele stof (Design for Delight) van 35×50 cm
  • restje grijs vilt
  • naaimachinegaren
  • vulmateriaal
  • 2 bruine knoopjes

Werkwijze

Lees eerst de algemene aanwijzingen.
Knip het robotlijf 1x, de arm en het been elk 2x uit dubbele stof. Knip het onderlijf 1x uit enkele stof. Knip de mond zonder naad uit grijs vilt.

In elkaar zetten

Stik 2x 2 armdelen en 2x 2 beendelen op elkaar, maar laat de aanzetkanten open. Keer de delen en vul ze op. Stik het vilten mondje vlak langs de kanten met kleine steekjes op een robotlijfdeel; plaats hem in het midden en 3 cm vanaf de onderkant. Stik de 2 lijfdelen langs de zijkanten op elkaar met de armen er op de aangeven plaatsen tussen. Stik het onderlijf alleen aan de voorkant van het robotlijf met de benen er op de aangegeven plaatsen tussen. Keer het werk en vul de robot op. Naai de achterkant van het onderlijf met de hand dicht.

Afwerking

Naai de knopen als ogen op de voorkant van de robot.

Patroon robot (pdf)

Ontwerp en idee: Meta Poulain en Jeske Weel

nog meer: diy