Raamfolie plakken

beeld vtwonen Beeld

Heb je veel last van inkijk thuis en wil je dat op een mooie manier oplossen? Gebruik raamfolie! Er is zoveel keuze in plakfolies dat we er een paar voor je op een rijtje zetten. Mét natuurlijk de beste manier om raamfolie op te plakken, want het kan echt zonder bubbels.

Lees verder onder de advertentie

Waar koop je raamfolie?

Er zijn veel verschillende soorten raamfolies en niet-standaard dessins. Zo zijn er halftransparante folies met fotoprints of mooie teksten. Ook voor grotere glaswanden. Het is heel decoratief en je hebt nog minder inkijk. De ‘raamtattoos’ zijn wat opener, maar wel heel decoratief. Meer een accentje voor je raam.

In de vtwonen shop vind je een uitgebreide collectie raamfolie van d-c-fix. Van raamfolie met een bamboe reliëf tot glazende pareltjes en subtiele vogels. Maar natuurlijk ook basic folie zonder structuur of afbeelding. Je kunt dan meteen een snijset bestellen met mesje en een zogenaamde rakel om de folie goed aan te drukken. Succes verzekerd!

Niet alleen in de vtwonen shop vind je raamfolie, maar ook in allerlei bouwmarkten vind je een groot assortiment plakfolie

Lees verder onder de advertentie

Tips voor het aanbrengen van raamfolie

Raamfolie plakken zonder bobbels is echt mogelijk. Door het onderstaande stappenplan te volgen, heb jij straks een heel strak ruitje.

  • Maak eerst het raam goed schoon met glassex.
  • Meet het raam op en teken het af op het folie.
  • Knip op maat.
  • Maak met een plantenspuit het raam en de achterkant van het folie een beetje vochtig.
  • Plak het folie op het raam. Je kunt met een rakel of, indien niet voorhanden, een bankpasje nawrijven, zodat het mooi strak wordt.
  • Wrijf het folie schoon. Klaar!

Tip: Op de site van Karwei is een instructiefilmpje te zien hoe je raamfolie het beste aanbrengt.

Lees verder onder de advertentie

Tip: beplak je douchedeur eens met folie, zo krijg je een andere look in je badkamer.