Creëer je eigen thuisbioscoop met projectieverf

Droom jij het liefst dagelijks weg bij je favoriete films en series? Dan biedt een thuisbioscoop uitkomst. Zet de hapjes en drankjes maar vast klaar? Zo maak je met projectieverf je eigen thuisbioscoop.

roze bank

Levensgroot beeldscherm met projectieverf

Houd je niet van een televisie in de woonkamer, kijk je het liefst op een groot scherm óf wil je met veel personen een film kijken? Met projectieverf schilder je eenvoudig een levensgroot beeldscherm op de muur. En als je even niets kijkt, staat er geen groot onhandig projectiescherm of televisie in de weg. Het enige wat je ziet is een witte of grijze muur. Handig toch?

Hoe werkt projectieverf?

Projectieverf is een speciale voorgemengde witte of grijze verf met een hoog reflecterend vermogen. De projectieverf zorgt voor een goede kwaliteit van het beeld, in tegenstelling tot normale witte of grijze verf. Je kunt de verf gebruiken op iedere soort ondergrond, maar het geeft het beste resultaat als de ondergrond zo glad mogelijk is. Zoals een gestucte muur.

Je gaat simpel te werk: gebruik de verf net als iedere andere verf en ga aan de slag met schilderen. Je kunt kiezen voor een rechthoekig vlak dat fungeert als beeldscherm of schilder de hele muur. Kijk naar wat het makkelijkste werkt in jouw interieur en baseer daarop je keuze.

Voordelen van projectieverf

Zo’n zelfgemaakt beeldscherm heeft vele voordelen, zoals:

  • Je kunt het scherm zo groot maken als je zelf wilt.
  • Het scherm staat – als de muur glad is – altijd strak.
  • Hoewel de verf niet goedkoop is, is het voordeliger dan een projectiescherm van vergelijkbare kwaliteit.

Nadelen van projectieverf

Zitten er dan alleen maar voordelen aan projectieverf? Dat niet. Houd daarom rekening met het volgende:

  • Het ‘scherm’ is kwetsbaarder dan een standaard projectiescherm. Het wordt sneller vuil en beschadigt eerder doordat mensen of spullen tegen de muur aan leunen.
  • Je ziet een wit of grijs vlak op de muur, tenzij je de hele muur met de projectieverf schildert. Wat een prima optie is, het ziet er namelijk precies hetzelfde uit als normale verf.

nog meer: diy