DIY: maak je eigen paasdecoratie met deze vtwonen printables voor Pasen

Nog even en het is weer Pasen. Precies op tijd om aan de slag te gaan met het versieren van paastakken en helemaal lekker op schema als je ze gebruikt om de tafel te stylen. Want deze paasdecoratie in zwart-wit of naturellen voelt zich in elke woonstijl en op iedere tak of tafel thuis. Printen maar!

paastak decoratie zwartwit

Voor aan de paastak of op de paastafel: zwart-witte 3D eieren

Ben jij een basic woontype en wars van frutsels en zoetige pastellen? Dan nog kun je je huis een extra paastintje geven zonder dat het compleet over the top gaat. Onze vormgevers hebben voor jou paaseieren versierd met zwart-witte stippen, strepen en bloemen, helemaal in vtwonen-stijl uiteraard. 

Het voordeel van zwart-witte printables? Je hebt geen kleurenprinter nodig! En je hebt meteen een leuke DIY voor de kinderen: leg een paar potloden op de paastafel en ze zijn wel even zoet met de mini-kleurplaten.

Aan de slag met de paasdecoratie van papier in zwart-wit

pasen decoratie diy

Dit heb je nodig:

Met de PFD maak je vier 3D eieren. Print de pdf op stevig papier. Knip de ei-vormen uit en knip de aangegeven middenlijnen in. Maak met een perforator een gaatje op de aangegeven plek en knoop er een touwtje door.

Een ei bestaat uit twee delen: eentje met een kniplijn vanaf de onderkant en eentje met een kniplijn vanaf de bovenkant. Schuif de twee ei-delen via de middenlijn in elkaar zodat je een 3D ei krijgt en hang ‘m aan een paastak.

KIJKTIP!
Zo style je in 30 minuten de paastafel

pasen decoratie tafel
Tafel en stoelen: de Machinekamer, tafelkleed, bestek, kandelaren, glazen, karaf, aardewerken kom vtwonen

Paasslinger van naturellen in landelijke stijl

Als de decoratie en tafelstyling is uitgevoerd in warme tinten en ook nog eens perfect matcht met jouw landelijke stijl, dan is er niets teveel aan deze paasversiering. Geef je gasten een sfeervol welkom met deze decoratie in naturellen en drapeer de slinger losjes over de tafel, net zoals vtwonen-stylist Fietje hierboven deed. Veel gedoe? Welnee! Mits je een naaimachine of een beetje geduld voor naald en draad hebt.

Aan de slag met de feestelijk paasslinger van papier

Dit heb je nodig:

Print de pagina op stevig papier en knip de eitjes uit. Leg ze in de gewenste volgorde klaar op een stapeltje. Leg het eerste eitje onder de naaimachine en naai over de middenlijn en nog een stukje daarna totdat je het volgende eitje aanlegt. Ga zo door tot je de gewenste slingerlengte hebt.

Tip van Fietje: varieer ook eens met een eitje overdwars, gewoon voor de leuk.

pasen diy decoratie
ontwerp: vtwonen | april 2022

LEES OOK
Van paasdecoratie tot feestelijk ontbijt: alles in huis voor een vrolijk Pasen

nog meer: diy