Lamp van zeegras maken: met deze DIY wil je nú aan de slag

Heb je zin om met je handen aan de slag te gaan en er ook een origineel interieuritem aan over te houden? Dan is deze makkelijke DIY op je lijf geschreven. Van zeegras kun je namelijk een stijlvolle lamp maken die Ibiza-strandsferen ademt. Zo ben je altijd op vakantie in je eigen huis. Hoe fijn is dat?

zeegras lampen DIY

Lamp van zeegras: benodigdheden

  • Mand van zeegras (tuincentrum/woonwinkel)
  • Stanleymes
  • Schaar
  • Snoer voor lamp
  • Peertje
  • Spuitbus of verf (optioneel)

Stap 1: Kies een mand

Het fijne van deze DIY is dat je niet from scratch hoeft te beginnen. Het zeegras waarmee je gaat werken, is namelijk verwerkt in de mand die je koopt. Bij tuincentra of woonwinkels kun je een zeegras mand kopen in het formaat waarin je jouw lamp wilt hebben. Het leukste is als je een ronde mand koopt die wijder uitloopt aan de onderkant.

Stap 2: Snijden maar

Leg de mand op tafel en snijd de rand bij de opening rondom af, zodat het zeegras loskomt en gaat pieken. Zorg dat je overal rondom ongeveer op dezelfde plek snijdt, om te voorkomen dat de lamp scheef wordt.

Stap 3: Uitpluizen

Nu is het zaak om het losgekomen zeegras uit de vlecht te halen, zodat het sprieterig uit de mand komt. Je kunt de sprieten zo lang of kort maken als je zelf wilt. Hoe meer je uitpluist, hoe langer de sprieten zeegras zullen worden.

Stap 4: Binnenstebuiten keren

Heb je genoeg geplozen, keer de mand dan binnenstebuiten. Op deze manier gaan de sprieten een beetje naar binnen staan, wat ervoor zorgt dat de vorm van de lamp behouden blijft. Kneed de lamp een beetje in de vorm zoals je ‘m wilt hebben.

Stap 5: Snoer erdoor

Om er echt een lamp van te maken, is het zaak om het snoer nu aan de onderkant van de mand te rijgen. Je hoeft hier geen apart gaatje voor te maken, omdat zeegras flexibel is. Duw het er een beetje doorheen en draai als laatste het peertje in de fitting.

Stap 6: Finishing touch

Vind je de kleur van het zeegras zelf niet mooi of wil je het net even anders, dan kun je aan de slag gaan met verf of een spuitbus. Spuit of verf de hele lamp in je favoriete kleur, of een deel ervan. Daarna? Laten drogen en ophangen maar!

Waar je ‘m ook gaat hangen, een lamp van zeegras geeft elke ruimte een bohemian sfeer. Hang ‘m op in de gang voor een gezellige binnenkomer, in de slaapkamer voor zachte sferen en in de woonkamer voor een vakantiegevoel.

nog meer: diy