Knutselen voor moederdag, omdat mama de liefste is!

beeld vtwonen Beeld

De tweede zondag van mei is het weer zover, Moederdag. Het is voor de kinderen vaak lastig om iets leuks te bedenken. Een zelfgemaakt cadeau valt bij moeders vaak het meest in de smaak. De knutsels van de kinderen hangen nog tijden aan de muur. Wat ga jij voor Moederdag knutselen? 

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Moederdag knutselen

Gaat je kind zelf een Moederdag cadeau knutselen? Wij hebben leuke tips opgezocht. Knutsel ideeën die makkelijk uit te voeren zijn, met een klein beetje hulp van een volwassene.

Vlinder schilderij

Maak een leuk vlinder schilderij. Dit ziet er prachtig uit, en is makkelijk om te maken. Je hebt er een canvas voor nodig, arcylverf, een kwast, een bord, en eventueel een zwarte stift.

  • Doe de verf op een bord en laat je kind er met zijn voet instaan. Verspreid de verf vervolgens op de voet met de kwast. Wil je net zulke mooie accenten als op de foto? Kies er dan voor om een extra kleur toe te voegen. Deze kleur breng je na de basiskleur aan op de voet.
  • Pak het canvas en druk het tegen de voet aan. Zorg dat je in een keer de afdruk van de volledige voet hebt. Druk het canvas vooral bij de tenen strak aan. Zo heb je in een keer een mooie afdruk.
  • Nu is de andere voet aan de beurt. Denk er wel aan dat de afdruk van de tweede voet niet op zijn normale plek hoort te komen. De voeten moeten nu met de buitenkanten tegen elkaar geplaatst worden. Als de tweede afdruk ook gelukt is kan het geheel afgemaakt worden.
  • Teken of verf het lijfje van de vlinder tussen de voetafdrukken in. Als je het mooi vind kan je een initiaal of de naam van je kind op het canvas schrijven.
Lees verder onder de advertentie

Hart handafdruk

Ook een leuk cadeau is de een papier met handafdrukken van je kind, die samen een hart vormen. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een potlood, 2 vellen papier, lijm en eventueel spullen om het papier te decoreren.

  • Vouw een van de twee vellen papier dubbel. Leg de hand van je kind op het papier, met de duim en wijsvinger tegen de vouwlijn aan. Leg de vingers zo neer dat ze een mooi hartje vormen. Trek een lijn om de hand, en haal hem van het papier.
  • Knip de afdruk uit het papier. Vouw de handen open. Plak dit papier op het tweede papier. Versier de handen en vergeet niet de naam van je kind erop te zetten!

Canvas tas met handafdruk

Vrouwen houden van tassen! Er is toch niets leukers dan een tas met handafdrukken van je kind? Het enige wat je nodig hebt is een blanco canvas tas, textielverf, een kwast en kranten.

Lees verder onder de advertentie
  • Verf een van de handen van je kind. Het maakt niet uit welke, en je hoeft maar 1 hand te verven.
  • Druk de geverfde hand op de canvas tas. Doe dit nog een paar keer in de rondte. Hiermee vorm je de blaadjes van een bloem. Als de handafdruk te vaag wordt kan je tussentijds de hand opnieuw verven.
  • Verf met een andere kleur het bolletje in het midden van de blaadjes, en het steeltje van de bloem.

Papieren bloemen

Deze papieren bloemen maak je van cupcakevormpjes. Verder kan je voor de steeltjes een ijsstokje gebruiken, of een rietje. Wees creatief! Voor de decoratie kan je denken aan knopen, crepe papier of glitters. Varieer veel met kleur en er komt een prachtig boeket uit.

Het is natuurlijk het leukst om een bosje bloemen te krijgen. Je kan de bloemen ook naast elkaar op een karton plakken, en hier dan een lijstje omheen maken.

Lees verder onder de advertentie

Bron: 1 Mommypotamus – 2 The daily pin – 3 Iclick – 4 Craftscope