Maak zelf kastdeuren met reliëf

Een mooie klus voor een winterse dag: van een zelf getimmerde kast (of een oude kast) met deuren van hardhouten latten maak je in één dag een uniek dressoir! Een kast met unieke deuren die voelbaar mooi zijn. Een mooie kast maken doe je met dit zelfmaakplan.

deuren met reliëf

werktekening

Benodigdheden

Koop hardhouten latten van verschillende breedtes en diktes, extra sterke hoogglans lak en schoolbordverf en ga aan de slag! Door mat en  glans, breed en smal, en dik  en dun en te combineren maak je voor weinig geld een bijzonder opbergmeubel dat een ereplek in je woonkamer verdient.

Bekijk de werktekening voordat je aan de slag gaat.

Kast maken

Voor dit zelfmaakidee koop je, behalve hout voor de basis, bij Praxis hardhouten latten in allerlei breedtes en diktes plus hoogglans bootlak en schoolbordverf. Van de latten ‘componeer’ je de kastdeuren die je vervolgens aflakt met hoogglans lak. De rest van de kast krijgt twee of drie lagen schoolbordverf (of een andere kleur verf die je mooi vindt). Je kunt zelf een kast maken en die decoreren met de latten, of pimp een oude of tweedehands kast op deze manier.

Hardhouten latten in verschillende breedtes en diktes vanaf € 3,59 per stuk, 750 ml jachtlak van Ruwa € 21,99 (Praxis).

Kosten

€ 100,- tot € 150,- (exclusief schoolbordverf)

Klustijd

8 uur (exclusief droogtijd verf en lak)

Naast een kast maken met deuren met reliëf kun je nog veel meer maken voor je huis. Bekijk ook de andere vtwonen zelfmaakplannen.

Bron: vtwonen februari 2011 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Susanne Kennedy

nog meer: diy