Houten vloer wit verven

Met een witte vloer lijkt je kamer veel ruimtelijker en krijgt het een ‘classy’ uitstraling. Met dit stappenplan kun je heel gemakkelijk de houten vloer zelf wit verven!

4 grootse ruimtemakers voor kleine huizen
Grote kast en bedombouw zijn op maat gemaakt (Combitex). De kast is geschilderd in de kleur Bone van Farrow & Ball (De Ru). Linnen kussen Jade Green van By Mölle, linnen kussen Jade Moss Green van By Mölle, linnen kussen Jade Green van By Mölle (vtwonen.nl). Linnen kussens groen en grijs, witte porseleinen potten met deksel en etiket, houten ronde doos (De Weldaad). Vloerkleed, wit met zandkleurige mand, ecru kussen (Madam Stoltz). Gevoerde Ikat sprei, katoenen Ikat kaftan, marmeren zeepbakje op badplank, marmeren beker in kast (Nordal). Stoel Butterfly van Ercol (De Machinekamer). Ochtendjas gestreept, witte wafeldoek, grijze handdoek (Zara Home). Vrijstaand bad Nijl, badplank (Ton Scholten). Badborstel, Loofah spons (Dille & Kamille). Linnen dekbedovertrek in Misty grey, kussensloop Misty Grey (By Mölle). Witte beker, wit kommetje in kast, kan (Kitchen Trend Products). Ronde doos met goudkleurig deksel, rieten mandjes in kast (H&M Home). Tadelakt zandkleurig potje met deksel (Maison NL).

Shop de stijl

Houten vloer wit verven

Zorg voor een slijtvaste verf, bijvoorbeeld Perfect Finish Houten Vloer Zijdeglans van Histor, deze is in alle kleuren te mengen. Wil je voor een lekkere frisse wit gaan, zorg dan dat er een puntje blauw in de menging zit. Die zorgt voor optisch wit. Bijvoorbeeld ‘Hoornwit’ 0601-R78B (R248  G253  B253). Loop vervolgens het onderstaande stappenplan door. 

Stap 1: schuur de vloer 

Schuur de vloer heel grondig. Huur hiervoor een schuurmachine. Schuur van grof naar fijn. Gebruik een bandschuurmachine om goed bij de randen te kunnen komen.Begin met diagonaal schuren, en werk daarna in rechte banen. Zie je het niet zitten om dit zelf te doen? Er zijn bedrijven die je dit graag uit handen nemen. Neem bijvoorbeeld een kijkje op floortec.nl.

Stap 2: schoonmaken 

Veeg en stofzuig de vloer eerst heel grondig en neem hem daarna af met een niet al te natte doek. Loop hierna niet meer met blote voeten over de vloer heen.

Stap 3: breng de eerste verf aan op de vloer 

Zet de eerste laag verf op en laat erg goed drogen. Houd ramen gesloten, zo kunnen er geen stofjes op de vloer waaien. Gebruik een kwast met varkensharen of een velvet of velours verfroller. Kijk op het blik na hoeveel uur je de vloer opnieuw kunt schilderen.

Stap 4: verven, schuren, verven

Zet laag twee en drie op en houdt rekening met een droogtijd tussendoor. Schuur de vloer ook tussen het schilderen van de lagen door heel licht op zodat de verf goed hecht. In het begin is de vloer voorzichtig beloopbaar, maar laat hem goed uitharden bij zwaarder gebruik.

Tip! Verf op waterbasis krijgt minder snel een gele waas over zich dan verf op alkydbasis. Voor nog meer tips over het verven of lakken van een houten vloer lees je het artikel houten vloer verven.

Meer witte vloeren?

Je kunt ervoor kiezen om de houten vloer wit te verven, maar er zijn meer opties betreft vloeren. Wat denk je bijvoorbeeld van de onderstaande vloeren uit de vtwonen-collectie?

nog meer: diy