Do it yourself: zo tover je een zelfgemaakte kerstkrans aan de voordeur

Kerstdecoratie voordeur Beeld

Sinterklaas is voorbij, en dus is het de hoogste tijd om het huis in de kerstsfeer te hijsen. Hang bijvoorbeeld een kerstkrans aan de voordeur voor een uitnodigend kerstgevoel. Wil je hem dit jaar zelf maken? Deze snelle DIY laat zien hoe je dat doet. Van trendy en kleurrijk tot klassiek groen, het is zó gepiept.

Lees verder onder de advertentie

DIY kerstkrans voor aan de voordeur

Met een kerstkrans aan de voordeur oogt je huis uitnodigend en feestelijk tegelijk. Dit kan in een traditioneel groene uitvoering, minimalistisch van hout en eucalyptus, of juist uitgesproken en glitterend. Welke variant ook past bij je woonstijl, iedere kerstkrans kun je vrij gemakkelijk zélf maken. Onderstaande DIY’s tonen je precies hoe je te werk kunt gaan.

Dennengroen scoren

Voor iedere kerstkrans geldt dat je veel dennengroen nodig hebt. Dit hoeft niet veel te kosten en kun je gemakkelijk op de kop tikken bij een bloemenwinkel of grotere bouwmarkt. Wil je het duurzamer aanpakken? Kijk dan eens op Marktplaats, want daar bieden mensen met dennenbomen in de tuin losse takken vaak voor een prikkie aan.

Traditionele kerstkrans

Voor een traditionele krans heb je nodig:

Lees verder onder de advertentie
 • Een vorm van steekschuim of een strokrans
 • Veel ijzerdraad
 • Kerstgroen en mos
 • Kerstversiering zoals dennenappels, linten en klassiek gekleurde kerstballen

Pak het mos en leg dit om de krans heen. Zorg ervoor dat ieder stukje van de krans bedekt is en wikkel er dan veel ijzerdraad omheen. Bevestig dit stevig, zodat het mos er niet meer tussendoor kan vallen. Blijf je het ijzerdraad zien? Kies dan voor doorzichtig visdraad. Nu kun je in de weer met het dennengroen. Steek dit speels in de krans, tot het een volle groene look heeft. Style de DIY kerstkrans af met een strik en prik er her en der wat kerstballen in. Tot slot kun je eventueel led-lichtjes op batterij bevestigen, zodat de krans je huis vrolijk verlicht.

binnenkijken Nicolette Fox Beeld
2016-12, Louis Lemaire/ Inside Homepage, Myla Griese Beeld

LEES OOK
De kersttafel dekken en stylen: de mooiste inspiratie

Lees verder onder de advertentie

Minimalistische kerstkrans

Een meer minimalistische kerstkrans vereist niet geheel verrassend ook een minimalistischere aanpak. Hoe? Simpel: laat alle toeters en bellen achterwege en ga voor een verscheidenheid aan groen. Hiervoor heb je nodig:

 • Een ijzeren of houten vorm
 • Een zwart lint of bruin touw
 • Een simpele glazen kerstbal
 • Dennengroen
 • Eucalyptustakken
 • Vissersdraad

Minder is meer, in het geval van de minimalistische krans. Het is in dit geval juist de bedoeling dat je nog wat van de ijzeren of houten krans ziet. Bevestig een aantal eucalyptustakken met touw van bovenaf aan de krans. Hang onderin één kerstbal naar keuze, van bijvoorbeeld glas of wit plastic. Prik er ook enkele takken dennengroen bij, zodat de krans wel een echte kerstsfeer uit blijft stralen.

Lees verder onder de advertentie

Trendy kerstkrans

Oudroze, diepgroen, paars en zilver zijn een aantal van de trendkerstkleuren van 2022. Voor een hippe kerstkrans kun je dus (een van) deze kleuren toevoegen. Hiervoor heb je nodig:

 • Een vorm van steekschuim of een strokrans
 • Dennengroen
 • Mos
 • IJzerdraad
 • Kerstballen en lint in de trendkleur naar keuze
 • Lint in de trendkleur naar keuze

Bevestig op dezelfde wijze als bij de traditionele krans eerst het mos en voeg dan her en der wat dennengroen toe. Omdat je bij deze krans wilt knallen met kleur, mag de basis simpel zijn. Voeg vervolgens met ijzerdraad meerdere kerstballen toe in een trendkleur naar keuze. Ga je voor dieproze? Combineer het dan met paars voor een opvallende krans. Liever trendy en ingetogen? Ga dan voor groene kerstballen in de krans. Kies voor meerdere diepgroene tinten en speel met diverse vormen, voor een uniek en toch ingetogen trendy geheel.

Lees verder onder de advertentie