DIY: feestelijke tafeldecoratie

Iedereen binnen? Dan kan het feest beginnen! Met voor elke gast een persoonlijke welkomstboodschap. Zelfgemaakt met de unieke printables die je hier gemakkelijk downloadt. Maak hier je eigen feestelijke tafeldecoratie. Leuk voor kerst, maar net zo leuk voor elk ander feestje!

vtwonen | DIY feestprints welkomskaartje feestdecoratie

1 Welkomstkaartje

Een warm welkom op je bord! Het kaartje is met een elastiekje met ster om een zwart gespoten boomstamschijfje geklemd. Laagjes doen het altijd goed bij tafeldekken: meerdere maten borden op elkaar, een servet erop, onderzetter eronder, groen of goud gespoten takje erop. Het geeft een rijk gevoel en laat meteen zien uit hoeveel gangen het diner bestaat. Download de welkomstkaartjes hier.

vtwonen | DIY feestprints tafelschikking feestdecoratie

2 Tafelschikking

Wie zit naast wie? Het naamkaartje dient hier als servethouder en is een leuke oplossing als je een tafelschikking wilt maken. Hier en daar een gouden touch en het feest aan tafel is compleet. Om goud niet klassiek te maken, kun je het combineren met grijs en zwart. Dan wordt het stoer, zoals met het mooie zwarte bestek uit de vtwonen collectie. Hier download je de naamkaartjes.

vtwonen | DIY feestprints menukaart feestdecoratie

3 Menukaart

Mooi, zo’n staand kaartje waarop alle gangen van het feestmenu zijn geschreven. Leg er een op elk bord en decoreer met bladeren, takjes of bloemen, geverfd in de kleuren van de gelegenheid. Bijvoorbeeld goud of zilver voor kerst, maar een stoere pastel voor een ladies night of zwart voor een basic gevoel kan ook. Download de menukaart hier.

vtwonen | DIY feestprints feestprikker feestdecoratie

4 Feestprikker

Op het toetje, een aperitiefhapje of een stukje taart: deze vrolijke cocktailprikker is overal inzetbaar. Zelfs een simpel cakeje wordt een showpiece, vooral als je er ook nog een ster van fondant met tekst op legt. De anders-dan-anders-confetti maak je zelf door bijvoorbeeld rijstkorrels, steentjes, blaadjes of linzen te spuiten met goudlak. Met natuurlijk een bordje en vorkje van goud voor de finishing touch. Hier download je de feestprikkers.

Styling Corrien Flohil | Fotografie Sjoerd Eickmans

nog meer: diy