3 DIY ideeën voor Halloween

Halloween staat voor de deur! In oktober vieren we hét griezelfeest van de herfst en zullen veel kinderen (en volwassenen) zich verkleden. Nu we dit jaar binnen moeten blijven zijn er gelukkig genoeg zelfmaakideeën waarmee je de spooky sfeer in huis haalt. Van pompoenen tot een donker gedekte tafel: wij geven een paar ideeën.

De all-time favorite: pompoenen

Als je aan Halloween denkt, dan denk je ongetwijfeld aan pompoenen. Ben je geen fan van oranje? Verf dan de pompoen in een donkere tint. Zorg er wel voor dat de pompoen goed droog is voordat je begint met verven. Het enige wat jij moet doen is een kleur uitkiezen. Zo simpel is het.

Extra effect? Kies ervoor om de pompoen te verlichten. Hier heb je niet veel nodig, met een potlood, een scherp mesje en een lepel kom je al een heel eind. En uiteraard een kaars om de pompoen te verlichten. Snijd eerst de groene steel en hol daarna met de lepel de pompoen zoveel mogelijk uit. Teken een gezicht op de pompoen zoals je dat zelf leuk vindt. Snijd nu voorzichtig de ogen, neus en de mond uit de pompoen. Laat hem goed uitdrogen. Zet er daarna een waxinelichtje in en je bent klaar.

Aan de slag met een decoratief moodboard

Ook leuk: met deze DIY kun je gemakkelijk een decoratief moodboard zelf maken. Ga op zoek naar een mooi plateau met een rechte basis. Heb je iets gevonden? Verzamel dan een paar zwart-wit herfst- en halloweenbeelden of een paar quotes. Snijd ze op het juiste formaat en bevestig ze met goed klevend plakband op het plateau. Bevestig het moodboard aan de muur of zet hem ergens neer.

Styling zwart editie 4 vtwonen 2019

“Maak gebruik van donker keramiek en een paar typische Halloween items onder

glazen stolpen.”

Halloween aan tafel

Wil je graag een Halloween-etentje organiseren? Dan mag een mooie gedekte tafel niet ontbreken. Begin met een donker tafelkleed, een tafelloper of een zwarte tafel als ondergrond. Kleed de tafel aan met donker keramiek, bestek en wijnglazen. Voor de styling kun je werken met een paar donkergroene takken of kastanjes uit het bos. Naast kandelaren en kaarsen zet je een paar typische Halloween-items onder een paar glazen stolpen. Wil je je tafel een persoonlijke touch geven? Maak dan nog naamkaartjes voor je gasten, in Halloween-thema uiteraard!

Meer Halloween inspiratie

Ben je op zoek naar meer leuke zelfmaakideeën? Hier vind je nog meer DIY’s voor in de herfst, zoals een geverfde berenklauw (die je vindt langs bosranden, beekjes en in de duinen), servies en een mooi gedekte herfsttafel.

Shop de stijl…

nog meer: diy