3 DIY ideeën voor Halloween

Halloween staat voor de deur! In oktober vieren we hét griezelfeest van de herfst en zullen veel kinderen (en volwassenen) zich verkleden. Nu we dit jaar binnen moeten blijven zijn er gelukkig genoeg zelfmaakideeën waarmee je de spooky sfeer in huis haalt. Van pompoenen tot een donker gedekte tafel: wij geven een paar ideeën.

vtwonen halloween inspiratie
vtwonen halloween inspiratie

Halloween pompoenen

Als je aan Halloween denkt, dan denk je ongetwijfeld aan pompoenen. Geen fan van oranje? Dan kun je de pompoen ook in een donkere tint verven. Zorg dat de pompoen goed droog is en verven maar. Zo simpel is het.

Wil je de pompoen daarnaast verlichten? Daar heb je naast een pompoen alleen een potlood, scherp mesje en lepel voor nodig. Snijd de groene steel voorzichtig van de pompoen af en hol met de lepel de pompoen zoveel mogelijk uit. Teken een gezichtje op de pompoen. Snijd nu voorzichtig de ogen, neus en de mond uit de pompoen. Laat hem goed uitdrogen. Daarna kun je er een waxinelichtje in zetten.

Decoratief moodboard

Ook leuk: met deze DIY kun je gemakkelijk een decoratief moodboard zelf maken. Ga op zoek naar een mooi plateau met een rechte basis. Heb je iets gevonden? Verzamel dan een paar zwart-wit herfst- en halloweenbeelden of een paar quotes. Snijd ze op het juiste formaat en bevestig ze met goed klevend plakband op het plateau. Bevestig het moodboard aan de muur of zet hem ergens neer.

Styling zwart editie 4 vtwonen 2019

“Maak gebruik van donker keramiek en een paar typische Halloween items onder

glazen stolpen.”

Halloween tafel

Wil je graag een Halloween etentje in klein gezelschap organiseren? Dan mag een mooi gedekte tafel natuurlijk niet ontbreken. Begin met een donker tafelkleed, een tafelloper of een zwarte tafel als ondergrond. Kleed de tafel aan met donker keramiek, bestek en wijnglazen. Voor de styling kun je werken met een paar donkergroene takken of kastanjes uit het bos, naast kandelaren, kaarsen en een paar typische Halloween items die je onder een paar glazen stolpen kunt zetten. Maak het compleet met persoonlijke naamkaartjes voor je gasten.

Shop de stijl…

nog meer: diy