Veilig en wel: de veranda

beeld vtwonen Beeld

De glassoort bepaalt de veiligheid van je veranda. Kies dus de juiste soorten voor een veilige en privacyvriendelijke veranda.

Lees verder onder de advertentie

Gelaagd glas

Taaie folies tussen de glasplaten van dubbele beglazing zorgen ervoor dat het glas samenblijft bij een eventuele breuk. Zulk glas werkt inbraakvertragend, maar maakt het ook ideaal voor het dak van je veranda.

Veiligheidsglas

Inbrekers deinzen er niet voor terug om een raam in te slaan om uw woning binnen te dringen. Je veranda is best een kwetsbaar onderdeel van je woning. Zoals hierboven vermeld is gelaagd glas inbraakvertragend. Ook thermisch gehard glas is een oplossing. Dit glas laat zich niet meer snijden of bewerken. Thermisch gehard glas is tot vijf keer zo sterk als normaal glas van dezelfde dikte. Ideaal dus om inbrekers te ontmoedigen.

Zelfreinigend glas

Helaas zal poetsen altijd nodig zijn, maar je kan het aantal poetsbeurten wel verminderen door te kiezen voor zelfreinigend glas. Hoe werkt het? Dit glas heeft aan de buitenzijde een ingebakken laag die ervoor zorgt dat vuil zich minder gemakkelijk hecht aan het oppervlak.

Lees verder onder de advertentie

Reflectie

Een coating kan je glas een andere kleur geven en zo inkijk wat verminderen, het zonlicht temperen of puur een esthetisch effect zijn. Dezelfde impact heeft de reflectie van glas. Glas met een hoge reflectie weerkaatst de zon overdag en beschermt zo overdag je privacy, maar als het donker wordt keert het effect om: je kan dan nauwelijks van binnen naar buiten kijken. Is je privacy belangrijk dan kies je uiteindelijk toch best voor glas met een lage reflectie in combinatie met een binnen- of buitenzonwering.

Bron: Compleet Wonen Veranda’s 2016-2017 | Foto Reynaers Aluminium | Tekst Anneleen Peeters