1. Kookzone
Het hart van de keuken situeert zich rond de kookplaat of het fornuis. ook de oven en microgolfoven behoort tot deze zone.
2. Spoelzone
Vaatwasser en spoelbak liggen best dicht bij elkaar.
3. Voorbereidingszone
Alles wat je nodig hebt voor het voorbereiden van de maaltijd, van snijplank over keukenrobot tot open verpakkingen. Hiervoor heb je voldoende werkvlak nodig tussen spoel- en kookzone.
4. Opbergzone
Een deel van de opbergruimte gaat naar spullen om te kunnen koken, servies en glazen. Het is handig als deze zone zich dicht bij de vaatwasser bevindt.
5. Voorraadzone
Hieronder vallen alle kasten en lades die je nodig hebt voor verbruiksgoederen. Denk aan pasta, bloem, suiker, etc. Ook koelkast en diepvriezer horen hier thuis.
Bron: Compleet Wonen Keukens & Badkamers 2016 – 2017 | Beeld Santos | Tekst Anneleen Peeters