Het juiste type douchewand voor je badkamer

beeld vtwonen Beeld

Glazen wanden of liever tegels? De ene douchewand is de andere niet. Wij zetten de verschillende types en hun voordelen op een rijtje.

Lees verder onder de advertentie

Een douchegordijn

Het douchegordijn moet vast de meest goedkope oplossing zijn om opspattend water tegen te houden in de badkamer. Het is een gemakkelijke oplossing voor combinaties douche en bad. Vandaag bestaan er heel wat leuke gordijnen in een eindeloos aanbod kleuren en prints. Het douchegordijn is een manier om in geen tijd een oude badkamer op te frissen of een vrolijke noot toe te voegen.

Vaste douchewand

Een vaste douchewand is waarschijnlijk de meeste degelijke oplossing. Hoeveel wanden er nodig zijn hangt af van de locatie van je douche in de badkamer. Voor een hoekmodel zijn twee wanden nodig, in andere situaties kan een brede douchewand al voldoende zijn. Soms is de douche voorzien in een gemetselde nis en is er geen glazen douchewand meer nodig.

Douchecabine

Douchebak, frame, wanden en kraanwerk bestaan in dit geval uit een geheel. Ook hier zijn heel wat variaties mogelijk, van traditioneel rechthoekig, over rond, half ronde, tot vijfhoekige modellen …

Lees verder onder de advertentie

Bron: Compleet wonen keuken & badkamers editie 2016-2017 | Foto X20 |Tekst Anneleen Peeters