Op naar de Albert Heijn voor de nieuwe vtwonen pot & plant actie

beeld vtwonen Beeld

Toe aan wat groene sfeermakers tijdens deze donkere, regenachtige dagen? Dan hebben we goed nieuws. De nieuwe vtwonen pot & plant actie is weer verkrijgbaar bij de Albert Heijn. We hebben een lijst met prachtige planten – vanaf € 9,99 per plant (met pot) – waar jij uit kunt kiezen.

Lees verder onder de advertentie

De Nolina (Olifantenpoot)

Omdat de plant water opslaat heeft het weinig water nodig. Geef de plant dus pas water als de grond echt droog aanvoelt. De hoeveelheid water is afhankelijk van warmte, potmaat, plantmaat en andere elementen. Als de grond snel droog is, betekent het dat de stam het water opgenomen heeft. Als dit wat langer duurt zit er dus nog veel water in de stam en geef je beter even wat minder water. Te veel kan namelijk leiden tot wortelrot. Deze plant staat het liefst direct voor het raam, met veel zonlicht.

Polyscias

Vochtige grond is belangrijk, maar het moet ook weer niet té vochtig zijn. Geef deze plant regelmatig een sproeibeurt, zo wordt de luchtvochtigheid hoger. Doe je dit niet? Dan verliest de plant snel haar bladeren verliezen of krijgt het bruine randen. Deze plant staat liever niet in het volle zonlicht, maar juist in de schaduw. Een beetje daglicht kan geen kwaad, zolang het geen direct zonlicht is.

Coffea Arabica

Deze plant wordt ook wel de koffieplant genoemd. Als je een decoratieve plant wilt, is dit zeker een goede optie. Hij heeft prachtige glimmende bladeren en je kweekt er ook nog eens je eigen koffiebonen mee. Deze plant staat liever niet in de kou of tocht. Met regelmatig een klein beetje water houd je de potgrond goed vochtig en en de plant zelf ook. Besproei de plant regelmatig.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Zo zorg je ervoor dat planten mooi blijven groeien nu het kouder wordt

Bonsai Ficus ginseng

Met deze plant maak je eigenlijk je eigen kamerplant, omdat je ‘m kan snoeien hoe je wilt. De Ficus ginseng, ook wel Ficus microcarpa genoemd, is erg populair. Zet ‘m niet te vaak in het donker, zorg ervoor dat de plant niet te weinig water krijgt en dat de lucht niet droog is. Anders gaan de bladeren vallen. Besproei de bonsai voor meer luchtvochtigheid en geef ‘m water als de aarde droog is. Een keer te veel of te weinig water kan geen kwaad.

Pachira Trunk

De Pachira krijgt het liefst om de drie weken een grote hoeveelheid water, in plaats van wekelijks een beetje. De geldboom heeft graag veel licht, waarin zijn bladeren mooi kunnen oplichten. Pas wel op met direct zonlicht. Geef alleen water als de grond lichtelijk is opgedroogd, de geldboom heeft niet per se regelmatig water nodig.

Lees verder onder de advertentie

vtwonen pot en plant collectie exclusief bij Albert Heijn

Welke plant krijgt een plaats bij jou in huis? Deze vtwonen pot & plant collectie is exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. Om erachter te komen of deze actie ook bij de Albert Heijn bij jou in de buurt geldt? Check de voorraad of vraag naar de collectie bij ‘jouw Albert Heijn’.