Voor op je muur: posters

beeld vtwonen Beeld

De muur is een dankbaar canvas voor een wisselende tentoonstelling van bijvoorbeeld posters. Bloggers Jessica en Fleur van PRCHTG hebben een paar mooie tips voor je!

Lees verder onder de advertentie

Posters

We blogden laatst al over het toffe posterboek van vtwonen. Voor een klein prijsje kan je met illustraties in allerlei soorten (zwart-wit, kleurrijk of juist eenvoudig) verschillende kale hoekjes opfleuren. Gewoon met een stukje tape – een neonkleurtje bijvoorbeeld – op de hoekjes, of als je echt verliefd bent op de print in kwestie een mooi kader. Wij zijn dol op smalle varianten van eikenhout omdat die subtiel zijn, maar het geheel toch net wat duurder laten ogen.

beeld vtwonen Beeld

Kleurinjectie

Sammy van Wolfnoodle spotten we via Instagram. Haar illustraties knallen van je muur af. Ze heeft een heel arsenaal aan karakters ontworpen die allemaal hun eigen kleurenpalet hebben gekregen zodat je met recht een ‘pop of colour’ kunt toevoegen aan de (kinder)kamer. Heel anders, maar minstens zo mooi is de haas van Anja Mulder die we onder de naam De Blauwe Beer ook op Instagram tegenkwamen. Zij ontwerpt niet alleen de allermooiste geboortekaartjes, maar ook unieke prints en op maat gemaakte borden met namen erop. Met bladzijden uit oude boeken of stukken antiek behang op de achtergrond creëert zij een hele fijne, eigen sfeer.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Vrolijkmakend

MADO is het Japanse woord voor ‘raam’ en zo willen zij hun producten ook zien: als een raam naar de wereld toe voor je kinderen. ‘Play, love and love with MADO’, een collectie vol educatieve, vriendelijke en mooie producten die gebaseerd zijn op grafische en poëtische illustraties. Het Deense label bracht onder andere een serie ‘Feelings’ uit die meteen een glimlach op je gezicht toveren. In de meest prachtige kleurencombinaties worden op een hele simpele manier emoties uitgebeeld. Ze zijn er in het groot of klein en wat ons betreft geldt hierbij: hoe meer Feelings bij elkaar, hoe beter. De nieuwste collectie brachten ze uit in samenwerking met kledingmerk Soft Gallery. Fruit en dieren spelen hierin de hoofdrol.

PRCHTG

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica