Nazomerse designfavorieten

Wat was het weer mooi, deze zomer! We lagen hutjemutje op het strand, de klodders zonnebrand vlogen ons om de oren en we stonden weer in de file richting Frankrijk. Guido en Max van StudentDesign delen de meest frisse, kleurrijke en speelse ontwerpen gemaakt door studenten.

vtwonen | Blog StudentDesign zomer ligbed

Zonnebaden

In de zomer zoeken we voor verkoeling de zee op, waarna we plaatsnemen om te zonnen. Edvin Klasson uit Noorwegen vond dat het tijd was voor een opknapbeurt van de ’gedateerde’ ligbedjes. Hij combineerde oude vormtaal met de karakteristieke kwaliteiten van de ligbedden en zo maakt hij lanterfanten tot een heuse ’Rietveld’ designervaring. In tegenstelling tot de plastic ligbedjes die we nu vooral gebruiken, is dit houten ontwerp niet in te klappen (een klein minpuntje), maar daardoor is het natuurlijk wél een stuk steviger. Onze tip: neem zelf een bijpassende parasol mee, liefst eentje die de Rietveld kleuren complementeert.

vtwonen | blog StudentDesign zonligbed
vtwonen | Edvin Klasson blog StudentDesign

Vliegtuigje

Een ander ontwerp is als een zomerse jeugdherinnering – wie heeft er immers nooit een papieren vliegtuigje gevouwen. Dit vliegtuigje is door zijn ‘printhandleiding’ heel handig voor zij die nog nooit een vliegtuigje hebben gevouwen. De vliegtuigjes hebben een vrolijke uitstraling door de gekleurde print. Saillant, en prettig detail van de Schot Fraser McPhee: het papier is geïmpregneerd met zaadjes. Als je het vliegtuigje mee laten voeren op de wind en het ergens in de bosjes belandt, groeit er een mooie plant uit – dat is nog eens een mooie duurzame bijkomstigheid.

vtwonen | blog StudentDesign papieren vouw vliegtuigje
vtwonen | StudentDesign Daantje Bons

Puzzelboot

Een spetterende boot waar menig volwassene jaloers op is en je stiekem je kind uit wil gooien. Bij deze DIY boot hoef je, hoé fijn, niet oneindig lang te puffen door zo’n inimini opblaasmondje, waardoor je hele gezicht rood uitslaat.

vtwonen | blog StudentDesign puzzelboot
vtwonen | blog StudentDesign boot blauw
vtwonen | blog studentDesign puzzelboot

Varen maar

Enfin, daar begin je dan met het opbouwen: de boot werkt als een soort grote puzzel. Voordeel daarvan is dat je het samen met je kind in elkaar kan zetten – en zo het ruimtelijk inzicht ook bijspijkert. De houten balken plaats je in de ‘3d-stukjes’, je spant het zeil eromheen met een spanband (stoer detail) en hupsakee, varen! Het Italiaanse duo Lorenzo Waller & Nicole Giavaldi heeft nog nagedacht over het opbergen van de boot na je vaartocht: je stopt het eenvoudig weer weg in de bijpassende tas!

vtwonen | blog StudentDesign Nicole Giavaldi
vtwonen | blog StudentDesign Nicole Giavaldi

Schommelen

Het laatste ontwerp voor deze blog is gemaakt door Française Marie Millière. Ons doet het denken aan een design dat prima past bij ‘op een onbewoond eiland’ – maar dat komt misschien omdat we uit het Kinderen voor Kinderen tijdperk komen. Deze hangmat, vervaardigd van koorden die aan elkaar genaaid zijn, is onder meer te spannen tussen twee palmbomen (denk er een cocktail bij, en het is weer volop zomer). Door de open structuren zorgt de hangmat ook voor ventilatie van onderaf, wat een comfortabele luchtige ‘hangplek’ oplevert. Zomer, we missen je nu al!

vtwonen | blog StudentDesign hangmat

StudentDesign

Max Hochstenbach en Guido Lok richtten drie jaar geleden het platform StudentDesign op. Daar delen zij de meest inspirerende, innovatieve en duurzame ontwerpen gemaakt door studenten van over de hele wereld: van Japan tot Brazilië en van Amerika tot Denemarken. Op vtwonen.nl laten zij de meest bijzondere ontwerpideeën zien. Wil je meer zien?Neem een kijkje op hun Instagram of website!

Tekst StudentDesign | Fotografie Edvin Klasson, Fraser McPhee, Nicole Giavaldi, Lorenzo Waller & Marie Milliére

nog meer: bloggers