#projecthometobe 17: een bed met hoofdeinde voor extra bergruimte

beeld vtwonen Beeld

Het zit erop! Ons laatste DIY-project voor de slaapkamer is zo goed als af. Na onze kleerkast te pimpen en het make-up hoekje, wilden we ook het bed een eigen toets geven. En dat binnen dezelfde stijl van onze andere slaapkamerprojecten.

Lees verder onder de advertentie


Bed (IKEA), beddengoed (Hema), witte kussens (Zara Home) en groene kussens (De Kussenfabriek). Bedhoofdeinde (DIY), lamp (The Oak Men) aapje van Kay Bojesen (vtwonen.be), lampjesslinger (Action).

DIY bed hoofdeinde

Het plan was simpel: het bed schuin plaatsen ten opzichte van de muur en een zwevende plank voorzien die het bed met de muur verbindt. Die plank heb ik zoals alle andere materialen in de slaapkamer voorzien van een laagje met water verdunde witte verf. Daarbovenop enkele vernislagen zodat ze tegen een stootje kan.

Lees verder onder de advertentie

Op deze manier worden nachtkastjes overbodig, krijgen we een origineler bed én de schuine vorm komt meerdere keren voor doorheen de volledige woning; zo hebben we een leuk en speels geheel. Oké… zwevende plank, bed hoofdeinde, schuin. Voor wie nu begint te fronsen… een beeld zegt zoveel meer dan woorden dus laat ik maar beter meteen even tonen wat ik bedoel!

beeld vtwonen Beeld

Slimme verborgen opbergruimte

Omdat je nooit genoeg opbergruimte kan hebben en we de ruimte achter het bed optimaal wilden benutten, zijn daar 2 legboorden voorzien. Perfect om wat boeken of andere spullen in kwijt te kunnen. Spullen die je anders vaak op een nachtkastje laat rondslingeren en niet altijd even mooi ogen. Nu zitten ze lekker weggestopt maar kan je er toch makkelijk aan. Bye bye rommelig gedoe (en dan heb ik het vooral over de kant van m’n vriend verloofde).

Lees verder onder de advertentie

En nu?

Nu is het tijd om enkele kleine details af te werken. We zijn nog op zoek naar een toffe hanglamp in het riet voor een zacht prijsje, wat planten & die extra persoonlijke toets. Ik kan niet wachten om het eindresultaat van onze volledige slaapkamer te tonen! Hopelijk vinden jullie het even geslaagd als ons.

Voornemen 17: ons custom-made bed hoofdeinde met verborgen compartiment is er en daarmee is de slaapkamer ook bijna volledig af. Wij zijn happy!

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

Lees verder onder de advertentie