Designvogels PRCHTG

Als fervente vogelliefhebbers blogden we al eens eerder over designexemplaren van deze gevleugelde knapperds. Maar de verzameling breidde zich inmiddels zo uit… Hoog tijd voor een vervolg.

Budgies

Zo lieten wij namelijk een poos geleden twee echte Australische iconen uit het land van herkomst hierheen vliegen. Al tijden schreeuwden de grasparkieten (oftewel de ‘resin budgerigars’) van Pete Cromer onze namen. Maar die prijs! En die verzendkosten! En toch ook best spannend, helemaal vanuit de andere kant van de wereld zulke kwetsbare objecten laten versturen. Ze zijn de gok waard geweest hoor (helaas betaalden we wel de hoofdprijs aan naheffingen): zulke mooie snoepachtige kleurtjes, zo’n bijzonder materiaal en ze zitten zo lekker parmant op hun speciaal ontworpen houten stokjes.

L’Oiseau

Over de lievelingsvogel van menig designkenner schreven we vorige keer al (Vitra’s House Bird), maar ook het keramieken broertje L’Oiseau mag niet ontbreken in onze verzameling. Ronan en Erwan Bouroullec ontwierpen deze slanke vogel in al zijn eenvoud. Een exemplaar dat doet denken aan Scandinavische volkskunst, verre van schattig, eerder stoer en krachtig. Er is ook een esdoornhouten variant van en onze ervaring is dat hij zich prachtig laat omringen door andere vogels uit je collectie.

Van tafelpoot tot vogel

Kun jij geloven dat het houten vogeltje eerder een tafelpoot was? Of misschien wel een armleuning van een stoel? De Turned Birds van Lars Beller Fjetland passen door hun gemixte materiaal (gecombineerd walnoten-, essen- en eikenhout) feilloos in alle interieurs. Tien verschillende vogels die de Noorse natuur weerspiegelen door hun organische vormen.

En het allerleukste is om alle vogels bij elkaar tentoon te stellen in je eigen schattenkast. Of op een tof wandrek of mooie plank. Een groepje van een houten vogeltje, eentje van keramiek en misschien een stoffen (de vlassen duiven van Christien Meindertsma bijvoorbeeld). Of wat dacht je van een opgezet exemplaar ertussen (bij De Museumwinkel in Nijmegen verkopen ze zulke mooie!)? Opties genoeg om ook bij jou thuis een alternatieve volière te beginnen.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers