Designpasen

Noem het gerust een haat-liefdeverhouding, de relatie die wij met feestdagen hebben. Hoewel we intens genieten van het samenzijn met al onze liefsten en ons met veel genot te buiten gaan aan alle feestelijke lekkernijen, zijn we blij als de feestdagen weer voorbij zijn. Vooral omdat alle versieringen – waarvan we ons nog zo voorgenomen hadden dat we ze niet in huis zouden halen – dan weer opgeborgen mogen worden.Paastakken van bloggers PRCHTG Paastakken op tafel bij PRCHTGZwart vitrinekast met pastelitems van PRCHTGVitrinekast met pasteltinten van PRCHTG

Piekenstolp en lampenkapjes

Toch laten ook wij ons verleiden tot het (minimaal) decoreren van onze huizen. Zo waagde Fleur zich een aantal kersten geleden aan een heuse ‘piekenstolp’, een trend die door Anki van Zilverblauw werd ingezet. Afgelopen kerst gingen wij voor vintage glazen lampenkapjes, die uitermate geschikt zijn om theelichtjes onder te branden én lekker simpel, want een DIY mag niet te ingewikkeld zijn.

Paaseitjes en voorjaarsbloemen

Je weet dat het bijna Pasen is als je vanaf half januari paaseitjes in de winkel ziet liggen. Echt, het lukt ons nog geen week om ze te weerstaan. Nog een reden om blij te zijn dat het dadelijk weer achter de rug is. Maar er is uiteraard meer dan onze buikjes vullen met chocolade-eitjes. Onze fijnste vaasjes worden gevuld met de mooiste voorjaarsbloemen. Denk aan vrolijke blauwe druifjes, tweekleurige viooltjes en kievitsbloemen, die met hun geblokte blaadjes een opvallende verschijning zijn.

Pastel

Wat ons betreft mogen pasteltinten niet ontbreken. Kleuren als zachtroze en lichtgeel zijn onlosmakelijk verbonden met de paasdagen. En omdat we echt de beroerdste niet zijn, worden er voor de kinderen paastakken gehaald, die afgeladen vol worden gehangen met pastelkleurige – dat dan weer wel – paashangers. Maar niet voordat ze op de foto zijn gegaan met de prachtige hangers van Hella Duijs, die ook na de feestdagen super decoratief zijn.

Over Jessica en Fleur van PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.be/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers