Houten speelgoed pimpen

Speelgoed kenmerkt zich door kleur, veel kleur. En hoewel Javian natuurlijk zelf zijn favoriete speelgoed kiest, help ik hem graag een handje met mooi en stijlvol speelgoed. Gelukkig kun je houten speelgoed heel gemakkelijk zelf een likje verf geven waardoor het wel in huis past!

houten strijkijzer

Hip strijkijzer

Bijna ons gehele huis is gehuld in zachte pasteltinten gecombineerd met grijs, antraciet of zwart. Donkerrood past daar niet helemaal bij… En dus kreeg het houten strijkijzer ook een kleurtje. Tenslotte matcht lichtgrijs heel mooi met pasteltinten en lijkt een grijs strijkijzer ook nog eens veel echter.

stoere huisjes vtwonen mamalifestyle

Stoere huisjes

Een combinatie van speelgoed en woonaccessoire: deze houten huisjes geverfd met schoolbordverf. Bij vele woonwinkels zijn deze houten huisjes te koop en schoolbordverf verkoopt elke bouwmarkt. En na het verven kunnen kinderen heerlijk tekenen op de huisjes en zodra ze naar bed zijn, staan de huisjes ook nog best leuk in de kast.

Nu nog even oefenen op mijn tekenkunsten!

vtwonen trekhond houten speelgoedGrijze hond

Bij het zoeken naar een kraamcadeau voor kwam ik een schattige trekhond tegen, alleen vond ik de felrode kleur niet erg mooi. Dat kon wel wat stijlvoller en dus werd de hond grijs in plaats van rood. De originele hond had al gele wielen en dat hebben we zo gelaten omdat er op de babykamer ook gele accenten te vinden zijn.

Over Marike van Mamalifestyle

Sinds de komst van haar zoon Javian kreeg Marike Bijlsma er een heleboel nieuwe hobby’s bij: de kinderkamer inrichten, kinderkleding shoppen en kinderfeestjes tot in de puntjes bedenken. Ondertussen deelt ze al het moois dat ze tegenkomt op Mamalifestyle.nl. Voor vtwonen laat ze zien hoe dat eruitziet achter de schermen: de zoektochten naar mooie kinderspullen, het DIY’en met een loslopende peuter en het allemaal samenbrengen in huis én tuin.

nog meer: bloggers