Chocoladefestival Amsterdam

Wist je dat er dit weekend een chocoladefestival is in Amsterdam? Van 4 tot 7 februari komen cacao- en chocolade-experts vanuit de hele wereld naar Amsterdam voor Chocoa.

Chocoa chocoladefestival Amsterdam 2Chocoladefestival Chocoa

Op 4 en 5 februari is er een vakbeurs en een congres over verduurzaming van de chocoladeketen. 6 en 7 februari is Chocoa open voor consumenten, voor jou dus! Er zijn meer dan 50 stands waar je kunt proeven, snoepen en de lekkerste chocolade kunt inslaan. Je leert combineren met wijn en speciaalbieren. Ook voor kinderen zijn er speciale activiteiten.

Amsterdam – centrum van de chocolade

Wist je dat Amsterdam de grootste cacaohaven van de wereld is? In deze regio wordt de meeste cacao verwerkt. Er is steeds meer vraag naar duurzame chocolade. Daarom zet Chocoa de verduurzaming van deze industrie centraal. Het doel? 100% duurzame chocolade vanaf 2025. En aankomend weekend kun je vast proeven dat dat heerlijk smaakt!

Chocoa Chocoladefestival, 6 en 7 februari in de Beurs van Berlage, Amsterdam

Over Laura van Laura en James

Laura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.be vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: beeldmateriaal Fine Chocolate Box | Tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers