Het Bohemian voorjaarshuis van blogger Ergenstussenin

beeld vtwonen Beeld

Terwijl buiten een koudefront onze contreien domineert, zit ik al met mijn hoofd bij volgend seizoen: de lente. Dat kan ook moeilijk anders, de dagen zijn dan wel heel erg koud, ze zijn ook zonovergoten en dan verlang je als mens toch des te harder naar dat nieuwe seizoen? Mijn favoriete seizoen trouwens. Dus wat mij betreft: welkom lieve lente!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Schoon schip

Het voorjaar is wat mij betreft ook hét seizoen om schoon schip te houden. Van warme stoffen en gezelligheid gaan we weer voor een frisse wind. Wat nieuwe kleurtjes en nieuwe accessoires kunnen wonderen doen. Maar ook een voorjaarsschoonmaak blijf ik geweldig vinden. Dingen weggooien en ordenen werkt bijna therapeutisch bij mij. Een opgeruimd huis is meteen een stuk lichter en ook in mijn hoofd brengt het rust. Neem die keukenkasten dus eens onder handen of gooi eens alle kleren weg die je het laatste jaar niet hebt gedragen. Geloof me vrij: nadien voelt het geweldig!

Lees verder onder de advertentie

Plaats eens alles samen

Naast opruimen en schoonmaken is het ook goed om één en ander op te bergen voor volgende herfst/winter. Bye, bye wollige winterplaids en schapenvachtjes, die hebben we even niet meer nodig. Een goede tip? Plaats eens al je decoratie samen op de eettafel en denk na over wat je komend seizoen waar gaat gebruiken, welke sfeer je wil creëren.

Ik ga voor Bohemian

Hier thuis kies ik dit voorjaar voor de Bohemian woonstijl. Ik had het al vaker in boekjes en op internet zien opduiken en hoe langer ik het zie hoe meer ik ervan ga houden. Ergens is het ook een verlengstuk van de botanische trend waarbij we heel veel planten- en bloemenprints zagen. Op zoek naar meer inspiratie? Bloggers als Souraya van Binti Home kunnen de Bohemian stijl geweldig goed vertalen!

Maar waar begin je nu eigenlijk? Etnische tapijtjes en accessoires in goud, brass en messing zijn in deze stijl goede vertrekpunten. Keykleuren zijn dan weer licht muntgroen in combinatie met okergeel, camel en wit. Als laatste zijn planten ook heel belangrijk! Eigenlijk mag dat in geen enkele woonstijl ontbreken, maar per stijl variëren die wel een beetje. Zo vind ik bij de bohemian woonstijl de palm en monstera heel goed passen, vetplanten en de pannenkoekplant zijn ook toppers.

Lees verder onder de advertentie

Ik verzamelde enkele leuke spullen die geweldig goed binnen de Bohemian stijl passen en stiekem ben ik heel erg benieuwd wat jullie van de stijl vinden? Is het iets waar je thuis graag zelf mee aan de slag zou gaan? Of ga je liever voor een andere stijl? Denk er goed over na voor je je kans waagt bij de vtwonen voorjaarshuiswedstrijd. Veel succes!

Mijn voorjaarshuisfavorieten

beeld vtwonen Beeld

Botanische print in frame van Graham & Brown, Cactus vaas van Serax, Dottery kussen van Ferm Living, Finette kussenhoes van La Cerise Sur le Câteau, letterbord van Gadgy, opbergmand van Urban Nature Culture, vloerkleed van Zusss, bananenplant van Green Lifestyle Store, plantenstandaard van Handed By, wandrek van Madam Stoltz.

Lees verder onder de advertentie

Nog meer voorjaarshuispret en de voorjaarsfavorieten van alle bloggers vind je hier.

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Of nee vier, want sinds februari 2017 is ze mama geworden van Lucet. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar ook op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis.