Elske’s favoriete kerstkaarten

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

De kerstkaarten, heb jij ze al gepost? Het is altijd een leuk maar tijdrovend klusje. Als ik eenmaal begin zit ik zo op 70 kaarten die ik moet schrijven en versturen of rondbrengen met de fiets. Om de kerstkaartenpret wat te verhogen ging ik opzoek naar de mooiste exemplaren van 2016. Hier een kleine selectie van mijn favorieten, want er is zoveel moois te vinden!

1. Letterpers

Ik ben altijd een beetje fan van de uit Friesland afkomstige Tiny haar producten. Bij Letterpers drukken ze op ambachtelijke wijze op oude persen van tussen de 70 en 130 jaar oud. De kaarten krijgen een diep reliëf mee en dat geeft een luxe uitstraling. Met deze chique kerstkaart, van champagnekleurige matte folie gedrukt in katoen papier, heb je een unieke kaart in handen. Want er zijn er maar 20 van gedrukt!

Lees verder onder de advertentie

2. Liefs Karlijn

Van de kerstkaarten van Karlijn word ik blij: de kleuren en de illustraties, top! Karlijn tekent alles zelf en heeft voor deze kerst een serie kaarten ontworpen die je ook als setje kunt bestellen.

3. Franje Design

‘Illustrator, (grafisch) ontwerper en lama-liefhebber’. Met zo’n titel heb je meteen mijn aandacht gewekt en ik nam een kijkje in de shop van Vera Bertens. Luisterend naar haar kerstplaylist op Spotify ontwierp Vera deze toffe kaart. En leuk detail: maak er met een perforator een gaatje in en hang deze kerstkrans met een lintje aan je deur, voor het raam of in de kerstboom.

4. Kukeluus

Speelse en frisse illustraties maakt Linda Steenwijk. Deze Rotterdamse creatieveling illustreert en maakt grafische ontwerpen in opdracht, maar verkoopt ook een selectie van geïllustreerde producten in haar Etsy shop. Waaronder heel mooie kerstkaarten! Mijn favoriet is deze Winter Wonder Wishes.

Lees verder onder de advertentie

5. Rugiada Petrelli

In de mooie shop Dreamkey Design van Nienke vind je stationery en cadeautjes. En dus ook heel mooie kerstkaarten. Mijn oog viel meteen op deze gezeefdrukte kaart van de Nederlandse (inmiddels in Frankrijk wonende) ontwerpster Rugiada Petrelli. Een konijntje in gouden opdruk met glitters, mooi he.

6. Angel Milly

‘Milly is een ster in het vervullen van wensen. Stuur haar naar je vrienden!’. Zo’n kerstkaart moet je natuurlijk hebben. Je vindt deze kaart en heel veel andere gave, geillustreerde items in de shop van Red Cheeks Factory van Nederlandse illustrator Nelleke Verhoef. Mijn extra tip uit de shop van Nelleke: Affirmation Angela. Zo leuk!

Fijne kerstdagen!

Lees verder onder de advertentie

Over Elske

Elske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze wekelijks haar inspiratiebronnen en liefde voor grafische vormgeving. Veel plezier!

Bron: Tekst & Fotografie Elske Leenstra