Een nieuw leven voor het vintage wandrek

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Out with the old, in with the… very old. In onze woonkamer hangt al sinds we in ons huis trokken een IKEA wandplank. Eerst in het zachtgeel en sinds vorig jaar in het zachtroze. Om raadselachtige reden zijn die pastelkleuren al jaren uit de IKEA-collectie verdwenen, terwijl ze volgens mij, juist nu pastelkleuren mode zijn, héél goed zouden verkopen. Niet dat ik verder ervaring heb met het runnen van een winkel, haha. Ik kocht het zachtroze vintage wandrek dus op Marktplaats voor het luttele bedrag van 10 euro.

Strijd met de stofzuiger

Die Lack plank was eigenlijk net iets te breed voor de plek waar hij hing. Ik heb er dan ook meerdere malen mijn hoofd tegen gestoten tijdens het bellen of stofzuigen. Nu moet ik daar wel bij aantekenen dat ik, met mijn motoriek, nog in aanvaring met meubelen zou komen al zou ik in een kasteel wonen, want mijn Lief is het nog nooit overkomen. Maar toch, pijnlijk was het wél. En daarbij: ik stofzuig vaker dan hij. Dus.

Lees verder onder de advertentie

Er moest dus iets anders komen. Iets smallers en iets waar de kans dat ik op een EHBO terecht zou komen kleiner mee zou zijn. Geïnspireerd door deze foto vond ik, alsof hij al die tijd al op me lag te wachten, op Marktplaats dit wandrek. Hij had wat aanpassingen nodig en ik moest er nogal een eind voor rijden, maar dit was een buitenkans. Wandrekken zoals deze zie je niet zo vaak.

Op de koffie

Het wandrek werd verkocht door een ouder echtpaar. Bij koffie met koekjes vertelde de vrouw des huizes dat het wandrek erg oud was en erg duur was geweest toen zij het ooit kochten. Na zoveel vriendelijkheid en achtergrondinformatie over mijn aanstaande wandrek kon ik het niet meer over mijn hart verkrijgen om te vertellen wat ik ermee van plan was: dat ik de planken ervan recht af ging zagen, het onderste deel van het rek zou verwijderen en het hele geval wit zou verven. Misschien hadden ze wel heel enthousiaste gereageerd op mijn plannen en gezegd dat hij na die metamorfose weer jaren mee zou kunnen, maar misschien ook niet. Ik hield liever mijn mond, dronk mijn koffie en maakte me met het schaamrood op de kaken uit de voeten.

Vintage wandrek

En hier hangt hij dan. Het is misschien een zachte pleister op de wonde van de verkopers, maar ik en mijn hoofd zijn er ontzettend blij mee. Ach, misschien maak ik me ook wel te druk, ze verkochten dat rek natuurlijk niet voor niks. Alhoewel ik er wel van overtuigd ben dat degene die dit wandrek decennia geleden ooit in elkaar zette zich omdraait in zijn graf als hij zag wat ik met zijn werk gedaan heb. Maar hé, hij heeft weer wat jaren bij zijn eeuwigheidswaarde opgeteld gekregen. Dat moet toch ook wat waard zijn.

Lees verder onder de advertentie

Marlous van Oh Marie

Marlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.be/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, dé tegendraadse blog voor de creatieve geest. Op haar blog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder.