Een luchtzuiverende plant, het bestaat!

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Ik schreef al eerder over de voordelen van het hebben van groen in huis en op de werkplek. Het is inmiddels bij velen wel bekend dat planten een positieve invloed hebben op je welzijn, humeur en gezondheid! Een erg fijne bijkomstigheid naast dat ze gewoon erg mooi staan in je interieur natuurlijk! Erg bijzonder vind ik dat er vrij veel luchtzuiverende planten bestaan. Dat is toch te gek?

Lees verder onder de advertentie

Top 10 luchtzuiverende plant

Online kun je verschillende lijstjes vinden van bijvoorbeeld de top 10 van meest luchtzuiverende planten. Hierin komt bijvoorbeeld de Krulvaren (ook wel Bostonvaren genoemd) voor, een plant die we eigenlijk allemaal wel kennen en ook een beetje een retro image heeft, wat ik dan juist weer erg leuk vind… Ook de Klimop is een luchtzuiverende plant, ik had geen idee! Daarnaast doen ook verschillende palmsoorten het goed maar ook o.a. de Rubberplant, de Dracaena , Aloë Vera en de Lepelplant.

De Alocasia

Mijn nieuwste aanwinst, genaamd de “Alocasia” heeft ook een luchtzuiverende werking. Deze plant wordt ook wel “Olifantsoor” genoemd vanwege zijn grote bladeren die wel 1,5 meter kunnen worden! Deze grote bladeren zorgen ook voor de zuivering van de lucht. Hoe groter een blad, des te meer zuurstof een plant kan produceren. De Alocasia komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden in Azië en is een hoge luchtvochtigheid gewend. Zeker niet uit laten drogen dus en zet hem in de winter niet te dichtbij de verwarming.

Om tijdens de kouder wordende herfstdagen toch nog een beetje in de tropische sferen te blijven, zette ik mijn Alocasia middenin de huiskamer. Deze plant mag gezien worden! Leuk om te weten dat deze plant met de juiste verzorging best een joekel kan worden… Soms kan 1 zo’n grote plant in je huiskamer al genoeg zijn! Dat gaat voor mij dan weer niet op aangezien ik nogal een verzameling planten heb maar soms is 1 plant ook gewoon genoeg! Als hij maar opvalt…

Lees verder onder de advertentie

Mooi boekje

Het mooie boekje kreeg ik vorige week tijdens de Trendlunch 2017 van Bloemenbureau Holland waar ik samen met een hoop andere bloemen & planten liefhebbers mocht genieten van een prachtige aankleding waarbij planten en bloemen waren getransformeerd tot ware kunstwerken, een bijzondere en lekkere lunch en een boeiende presentatie over wat ons te wachten staat in 2017 en hoe zich dat vertaald in de wereld van bloemen en planten! 1 ding is zeker: green is here to stay!

Over Marij van My Attic

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

Lees verder onder de advertentie