Een groene werkplek

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Eigenlijk kun je door ons gehele huis planten vinden in alle soorten en maten. Zelf onze slaap- en badkamer zijn voorzien van groen! En ook op mijn werkplek thuis kan ik niet zonder een aantal planten om me heen, ik word er zo blij van!

beeld vtwonen Beeld

Welzijn op de werkplek

Daarbij zijn planten op je werkplek ook nog eens erg goed voor je. Ze zuiveren namelijk de lucht, verhogen het zuurstofgehalte en verbeteren hiermee je gezondheid. Daarnaast versterken planten het gevoel van welzijn op de werkplek. Een klein stukje natuur op je bureau kan namelijk een rustgevend effect hebben! Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat groen op de werkvloer dus erg veel positieve effecten heeft op sfeer, gezondheid, welzijn en het concentratievermogen van werknemers. Maar dit geldt natuurlijk ook voor jouw werkplekje thuis. Het is dus niet alleen mooi en stylish, maar ook nog eens heel erg goed voor je!

Lees verder onder de advertentie

Plantenhanger

Aan mijn plafond hangt een mooie roze macramé plantenhanger inclusief plant die ik kocht bij de twee zussen van Daans Vintage and Crafts. Ik ontmoette deze twee leuke meiden toen ik een tijdje geleden in Rotterdam op een vintage markt stond. We raakten aan de praat en deelden veel van dezelfde interesses. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik zelf iets zou kopen op de markt maar ik kon deze mooie plantenhanger niet aan mijn neus voorbij laten gaan! Naast mijn pennenbakje staat de grasachtige kamerplant “Chlorophytum” of ook wel “Ocean” genoemd. In het wandkastje aan de muur zie je nog een cactus, een klimop en een mini-cactus in een theekopje.

Ik zou me mijn werkplek eigenlijk niet voor kunnen stellen zonder planten, en dan heb ik me nog ingehouden in deze kamer! Heb jij momenteel een werkplek zonder groen? Of dit nu thuis is of op kantoor, zet er wat gezellige planten neer! Je wordt er gegarandeerd vrolijk (en productiever) van!

Over Marij van My Attic

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel