6 handige apps voor de inrichting van jouw huis

beeld vtwonen Beeld

De zomer lijkt wel voorbij gevlogen hé? De kids zijn terug op school en hier bij ons zijn de stranden weer helemaal leeg en verlaten. Eigenlijk precies zoals ik het graag heb. In de zomer lijkt het soms een invasie van mensen en dan zie je me eigenlijk weinig op het strand. Nu is mijn wondermooi stukje natuur heroverd en kan ik er weer volop van genieten. Een nieuw seizoen brengt bij mij ook altijd de neiging naar boven om wat in huis te gaan rommelen. Opruimen, maar ook wat andere deco hier en daar, misschien een nieuw DIY-projectje? Daarom vandaag 6 handige apps om je tonnen inspiratie te geven om thuis zelf aan de slag te gaan!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Een nieuw kleurtje

Heel wat verfmerken hebben tegenwoordig apps die je helpen om de juiste kleur uit te zoeken voor jouw huis. Deze gratis apps zoeken samen met jou uit wat een goede combinatie zou kunnen zijn. Persoonlijk ben ik echt fan van de Levis Visualiser. Je kunt er een eigen foto uploaden van de kamer die je graag wil aanpakken, vervolgens kun je er elke kleur binnen het Levis gamma op toepassen. Super handig! Ik gebruik het momenteel om de kleuren van onze kinderkamer vast te leggen! Spannend!

Verlichting en interieur

Wil je thuis de verlichting eindelijk eens grondig aanpakken of wil je gewoon de hele ruimte anders? Dan heeft DMLights recent een geweldige app op de markt gebracht: de DMlights Homeplanner. Je tekent het grondplan van je kamer uit, compleet met ramen en deuren, vervolgens kun je inrichten en je verlichting kiezen. Zo krijg je misschien zicht op een betere indeling voor de ruimte? Als laatste stap kun je ook een 3D-foto maken van je ontwerp. Een gelijkaardig app is Magicplan. Deze app tekent aan de hand van jouw foto’s het grondplan van je ruimtes uit. Die kun je daarna dan ook weer inrichten.

Keuken

Een app/website die ik tijdens onze verbouwingen vaak heb gebruikt is de keukenplanner van IKEA. Super handig! Het is even zoeken in het begin, maar uiteindelijk ben je er snel mee weg. Wij kozen voor een keuken van IKEA en een op maat gemaakt werkblad uit beton. Best of both worlds dus.

Lees verder onder de advertentie

Inspiratie

Wil je thuis aan de slag, maar weet je nog niet goed hoe of wat je wil gaan doen? Dan is het misschien goed om eerst op zoek te gaan naar wat interieurideetjes. Ook voor onze renovatie werkte ik zo. Ik ging op zoek naar enkele (2 tot max. 5) afbeeldingen per kamer. Telkens we iets voor die kamer moesten kiezen haalde ik die afbeeldingen erbij en keek ik of wat we van plan waren ook zou passen in die beelden. Op die manier werk je echt een eenduidige stijl uit. Goeie websites of apps voor inspiratie zijn uiteraard Pinterest, maar ook de app van HOUZZ is zeker een goede tip!

Hebben jullie nog app-tips? Welke apps of website gebruiken jullie vaak voor de inrichting van jullie huis?

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar ook op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis.

Lees verder onder de advertentie

Tekst & fotografie: Eliza De Waele