Woonidee: met deze keukenblok-hack creëer je meer opberg- en zitruimte

Muurverf Morgendis van Jotun. Keuken Stilleben Architects. Peper-en-zoutstel Hay. Tafel Øresund van Børge Mogensen. Vaas Morsø. Theepot Skagerrak og Stilleben. Stoelen Hans Wegner, Niels Jørgen Haugesen en Marcel Breuer. Originele houten vloer, gerestaureerd. Witte hanglamp Light-Point. Blauwe hanglamp PH 5 van Poul Henningsen. Kussen Hay. Overig herkomst onbekend. Beeld

Wil je meer ruimte in de keuken om spullen op te bergen of te zitten? Met deze hack voor het keukenblok sla je twee vliegen in één klap. Julia en Rasmus gingen je voor in hun gerenoveerde woning in Kopenhagen.

Historisch huis verbouwen

In een groene oase in het oude centrum van Kopenhagen staat een imposant gebouw uit de jaren 30. Je zou denken dat de historische buitenmuren ook iets vertellen over de binnenkant, maar niets is minder waar. Twee jaar geleden gingen Julia en Rasmus de uitdaging aan om van een historisch pand, vol met authentieke details, een moderne woning te maken. Met als resultaat een eigenzinnig appartement waar Scandinavisch minimalisme en vintage design samenkomen. ‘We hebben het interieur volledig gemoderniseerd, maar de ziel van het pand bewaard’, vertelt Julia.

Lees verder onder de advertentie

Keukenblok als zitplek

Omdat Julia en Rasmus een sfeer wilden creëren die bij hen past en die uitnodigt om met een grote groep te tafelen, hebben ze de keuken verplaatst. De keuken is nu zo geplaatst dat je er op mooie dagen de hele dag zonlicht hebt. In de keuken is ook een bijzonder detail te vinden. Het keukenblok loopt namelijk door in een lage kast. Met een paar leuke kussens is deze lage kast ideaal om te toveren tot extra zitplek. Handig wanneer je graag veel mensen over de vloer hebt om gezellig mee te tafelen. Aan ruimte geen gebrek meer.

beeld vtwonen Beeld

‘Door de keuken te verplaatsen, hebben we er nu de hele dag zonlicht’

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
4x woonidee: robuuste keuken

Extra opbergruimte in de keuken

Daarnaast is het ook een ideale plek om een speelhoek voor kinderen te maken. Julia en Rasmus hebben ervoor gekozen om twee lades in de kast te maken. Hier kan het speelgoed in opgeruimd worden. De keuken is in veel huizen een centrale ruimte waar het gezin bij elkaar komt. Een speelhoek voor de kinderen, een ruime eettafel, veel zitplekken en de gelegenheid om te koken in één ruimte. Ook is het een fijne plek in huis om lekker te lezen. Doordat er altijd veel daglicht in de keuken is, zit je hier heerlijk.

Nog meer keukeninspiratie

Wil je naast dit slimme woonidee nog meer tips over het indelen en inrichten van de keuken? Of je nou een I-, L- of U-vormige keuken hebt of wilt: deze tips bieden vast genoeg inspiratie.

Moois voor in de keuken…

Bron: tekst Evans van der Sluis | beeld vtwonen 09-2022 | productie Living Inside | styling Rikke Graff Juel | fotografie Christina Kayser