Woonidee: ga voor deuren met een ronde vorm voor een warm welkom in iedere ruimte

Muurverf en verf plafond RAL 9010, vloer gietvloer. Kruk links HKliving. Keuken Smit Keukens. Pedaalemmer Wesco. Schort Witloft. Kraan Quooker. Fluitketel Le Creuset. Fruitschaal Des Pots. Roze doosje HKliving. Afzuigkap Novy. Kast HKliving. Objecten op kast van links naar rechts: lamp It’s About Romi, spiegel Zara Home, vaas MD Living, bloem Little Shop of Flowers. Overig onbekend. Beeld Styling Karin van Schie | Fotografie Henny van Belkom
Beeld Styling Karin van Schie | Fotografie Henny van Belkom

Houten deuren met een ronding, ook wel de toogdeur genoemd, zagen we bij Karin en Heiko in hun boerderij in Harderwijk. Door de afgeronde bovenkant, heeft zo'n deur een vriendelijke uitstraling. Ideaal voor een warm welkom.

Lees verder onder de advertentie

Toogdeur

Toogdeuren komen in verschillende types. Zo zijn er deuren met een bolle bovenkant, rechthoekige deuren met halfronde ramen en dubbele deuren met een ronde bovenkant. Wat ze met elkaar gemeen hebben: gebogen vormen. We zagen er een mooi voorbeeld van in de verbouwde boerderij in Harderwijk van Karin en Heiko. Zij kozen voor deuren in een lichte kleur hout, zoals je dat vaker ziet in basic en landelijke interieurs. Maar deze toogdeur is ook in een modern interieur toe te passen, vanwege het brede aanbod in materialen en kleuren.

Moderne touch

Stalen deuren zijn al langere tijd populair in moderne of industriële interieurs. Ze zijn er in verschillende formaten en kleuren. Zelfs de toogdeur is inmiddels in een stalen variant verkrijgbaar. Het fijnste aan stalen deuren met glas is dat ze veel licht doorlaten, waardoor je verschillende ruimtes kunt creëren, zonder daglicht te verliezen.

Aluminium

Een alternatief voor staal is aluminium. Het heeft dezelfde look als staal en is in een hoop kleuren en stijlen te krijgen. Houd je van een klassieke look? Kies dan brons. Ben je meer van basic interieurs? Dan is wit een mooie optie. Aluminium is licht in gewicht én duurzaam. Doordat het materiaal lichter is dan staal kunnen ze in vrijwel ieder kozijn geplaatst worden. Dat scheelt je een verbouwing.

Lees verder onder de advertentie

Tweede kans

Een toogdeur op maat laten maken, daar hangt een prijskaartje aan. Gelukkig zetten veel mensen hun gebruikte exemplaren op tweedehandssites zoals Marktplaats. Daarmee bespaar je geld en je verklein je je ecologische voetafdruk.